Kick off | Op de bank met …

4 juni 2021

Binnenkort starten we bij Opgroeienin046 met een nieuwe serie, genaamd: ‘Op de bank met …’ In deze serie geven we jullie een kijkje achter de schermen en geven we de medewerkers van MIK & PIW groep een gezicht. Wie zijn nu eigenlijk die medewerkers in de kinderopvang, de peuterspeelzaal, de jongerenwerkers, jeugd- en gezinswerkers, sport- en beweegcoaches, psychologen kind- en jeugd? Waarom doen ze wat ze doen, wat drijft hen? En vooral: hoe doen ze dat? Welke tools gebruiken ze?
 

Hieronder leggen Ludy en Claudia van Opgroeienin046 uit wat jullie kunnen verwachten in deze serie:

 


 

It takes a village to raise a child

 
“Opvoeden en opgroeien is leuk, uitdagend en bijzonder. Elke ouder doet zijn best om hun kind op een fijne manier volwassen te laten worden. Daar komt een heleboel bij kijken. Gezondheid, voeding, een fijne omgeving, sociale contacten, leren op school; het is allemaal belangrijk. Je kind is je kostbaarste bezit. ‘It takes a village to raise a child’ wordt wel eens gezegd, en dat is niet voor niets,” vertelt Ludy.

 

Claudia vult aan: “Opvoeden doe je namelijk niet alleen. Opa en oma hebben vaak een belangrijke vol, ooms en tantes, vrienden. En onderweg kom je vanzelf ook allerlei professionals tegen die hun steentje bijdragen. Denk aan de leidster van de peuterspeelzaal, de juf op school, de trainer van de voetbalclub, de jongerenwerker, de begeleiders van activiteiten in de buurt. Ook als je extra ondersteuning nodig hebt bij het opvoeden en opgroeien zijn er tal van mogelijkheden; zoals o.a. het schoolmaatschappelijk werk, de huisarts, een kinderpsycholoog.”

 

Wat gebeurt er als je contact opneemt?

 

“Op ons online platform Opgroeienin046 kun je terecht voor informatie, tips en advies over opvoeden en opgroeien in deze regio. Heb je meer nodig? Je kunt bellen, appen of mailen en dan wordt ervoor gezorgd dat jouw vraag op de juiste plaats en bij de juiste professional terecht komt,” legt Ludy uit.

 

Maar hoe gaat dat nu precies in z’n werk als je contact opneemt? Wie zijn die medewerkers van kinderopvang, die jeugd- en gezinswerkers, psychologen en andere deskundigen eigenlijk? En welke ‘tools’ hebben ze in hun rugzak om met jou als ouder of jouw kind te werken? Wat drijft hen om dit werk te doen? Wij kunnen ons voorstellen dat jullie daar graag meer over willen weten, en daarom maken wij deze serie.

 

Wat mag je verwachten van de serie ‘Op de bank met …’?

 

Ludy vervolgt: “Binnenkort starten we bij Opgroeienin046 met de serie ‘Op de bank met …‘. We gaan met diverse professionals van de MIK & PIW groep op de bank of aan tafel zitten, zodat zij iets kunnen vertellen over hun dagelijks werk en ons iets kunnen laten zien. Een kijkje áchter die deur van de spreekkamer, ín de peuterspeelzaal, of waar dan ook. Wat houdt hun werk in, wat vinden zij belangrijk, maar vooral ook: hóe doen ze dat dan?”

 

“Je zult in deze serie gaan zien dat geen twee medewerkers hetzelfde zijn,” vervolgt Claudia. “Er is dus niet per sé een strikte ‘standaard’ one size fits all werkwijze. Er is namelijk ook geen ‘standaard’ ouder, kind, leerling, cliënt of hulpvrager! In het werken met kinderen en jongeren is het juist de kunst om aan te sluiten bij wat zij op dat moment nodig hebben. In diverse opleidingen en cursussen wordt ieders rugzak gevuld met tools, en daarnaast neemt iedere medewerker ook nog zijn eigen persoonlijkheid en ervaringen mee. Dat maakt iedere medewerker uniek!”

 

De volgende keer in deel 1 van de serie

 

Binnenkort, in het 1e deel van de serie ‘Op de bank met …’, zal schoolmaatschappelijk werker van Partners in Welzijn Jonne Mestrom ons iets vertellen over hoe zij klei inzet tijdens gesprekken met kinderen.

 

Hou dus onze social mediakanalen en deze website in de gaten, we zijn gauw weer bij je terug!

 

Eerder verschenen items met medewerkers van MIK & PIW groep:

 

CJG

 

Ecsplore

 

Partners in Welzijn

 

MIK & Spelenderwijs

 

Vragen? Contact?

 

Heb je naar aanleiding van dit artikel een vraag? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Geplaatst op 4 juni 2021 | Categorie Nieuws

Vragen? Neem dan contact op!

Je kunt ons alles vragen over het opvoeden, opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongeren.

Heb je vragen naar aanleiding van de artikelen? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Bel onze professionals

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Stel je vraag via WhatsApp

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Onze partners

Opvoeden en opgroeien doe je samen! Wij werken daarom actief samen met gemeenten en partners uit de regio.