Ecsplore en De Domijnen in de ‘Summer of Sports and Arts 2020’

8 september 2020

Een terugblik op de ‘Summer of Sports and Arts 2020’. Ecsplore trok samen met De Domijnen op in het organiseren van de kunst activiteiten. Wij bezochten een van de activiteitendagen in Sittard. We spraken Jan Renders, combifunctionaris bij Ecsplore en Angelique Coenen van De Domijnen.
 

 

Hoe worden de activiteiten ontvangen door kinderen en ouders?

 

”Nou, die zijn hier erg blij mee”, vertelt Jan Renders van Ecsplore. ”Wij organiseren dubbele activiteiten op dagen en krijgen dan ook dubbel zoveel aanmeldingen binnen. Het komt ouders ook erg goed uit merken we. Wij hebben dit alles kunnen doen door de subsidie van het huis van de kunsten. Hier zijn wij erg dankbaar voor. ”

 

Hoe zit het met de aanmeldingen voor de activiteiten?

 

”Er zijn altijd meer aanmeldingen dan plekken, als het vol is dan is het vol. Als dit na 2 dagen al zo is, dan weet je eigenlijk dat er nog meer aanmeldingen zouden binnen komen. Maar dat wil niet zeggen dat alle aanmeldingen ook komen. Dit ligt namelijk ook aan het weer. Wij gaan er in ieder geval vanuit dat vol, vol is, en dat iedereen dan ook komt. Dit is namelijk ook een stukje eigen verantwoordelijkheid, zegt Jan.”

 

Samenwerking Ecsplore & De Domijnen

 

twee kinderen aan het verven

”De samenwerking tussen Ecsplore en De Domijnen was eigenlijk heel logisch”, aldus Angelique Coenen van De Domijnen. ”Vanwege de coronatijd hebben wij minder kunnen doen op de scholen zelf de laatste weken. De vraag kwam op of we iets konden betekenen in de zomervakantie voor de kinderen. Na wat rondkijken kwamen we erachter dat Ecsplore hier al mee bezig was. Hierdoor hebben wij de samenwerking opgezocht. Wij hebben vanuit de kunstwereld aanvullingen gegeven op het bestaande programma van Ecsplore. En zie hier zoals vandaag het resultaat, leuk!”

 

 

Wat zijn de reacties van de kinderen en ouders over de activiteiten die nu al hebben plaatsgevonden?

 

4 kinderen aan het verven

Een duidelijk antwoord van Jan Renders: ”Ze vinden het hartstikke tof! En de ouders zijn blij dat de kinderen een leuke ochtend hebben en de kinderen zijn altijd enthousiast. Het maakt de kinderen eigenlijk ook niet zoveel uit wat ze doen, ze zijn gemotiveerd om iets te doen en dat merk je. Na een uur merk je wel dat ze er even klaar mee zijn en willen ‘ontladen’. Dit is echter geen probleem want we hebben de mogelijkheid hiervoor bij het ‘kindcentrum Sittard’ en de basisschool ‘De Duizendpoot’.”

 

Wanneer kunnen jullie tevreden terugkijken op de georganiseerde activiteiten?

 

”Wanneer het allemaal goed is gegaan en de kinderen het leuk gevonden hebben, dat is de maatstaf. Daarnaast natuurlijk ook wanneer er genoeg kinderen geweest zijn. Maar het feit dat de kinderen de volgende vakantie weer staan de popelen om mee te doen is voor ons de beste maatstaf en indicatie”.

 

Een tekening van de kinderen

 

Ecsplore al eerder gezien op Opgroeienin046.nl?

 

Dat klopt, in aanloop op de activiteiten hebben wij Sjoerd Rietjens van Ecsplore gesproken. Hij gaf een klein overzicht van de activiteiten en vertelde hoe je jezelf kon aanmelden. Wil je meer informatie over Ecsplore? Ga dan naar www.ecsplore.nl. En neem een kijkje op: www.ikinactie.nl

Geplaatst op 8 september 2020 | Categorie Nieuws

Vragen? Neem dan contact op!

Je kunt ons alles vragen over het opvoeden, opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongeren.

Heb je vragen naar aanleiding van de artikelen? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Bel onze professionals

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Stel je vraag via WhatsApp

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Onze partners

Opvoeden en opgroeien doe je samen! Wij werken daarom actief samen met gemeenten en partners uit de regio.