Intensief contact met cliënten in coronatijden

14 mei 2020

Het Centrum voor Jeugd en Gezin Westelijke Mijnstreek (CJG), past de werkwijze van hun psychologen aan in deze coronatijden. Daar waar gesprekken alleen ‘face to face’ plaatsvonden, gaat dit ook online via videobellen. En met succes. ‘’Wij willen duidelijk maken dat ons werk gewoon doorgaat en dat daar waar kinderen en ouders behoefte hebben aan een gesprek, dat dit nog steeds kan’’.
 

Het is natuurlijk wennen wanneer je als cliënt maar ook als psycholoog elkaar niet meer ‘face to face’ ziet. Het CJG is alert op thuissituaties in verband met de coronamaatregelen. Gezinnen brengen meer tijd met elkaar door en dat kan tot frictie of andere ongemakken leiden. De psychologen van het CJG Westelijke Mijnstreek leggen uit hoe het nu verloopt, wat ze aanbieden en wat je kunt doen als je een afspraak wilt maken.

 

Op afstand helpen

 

‘’Het is fijn om te zien dat wij onze cliënten ook op afstand kunnen helpen. Via een online platform maken we gebruik van een beveiligde videobelfunctie. Op deze manier is het mogelijk om echt in contact te blijven met onze cliënten. Mits het veilig kan spreken we ook ‘face to face af’. De komende gaan we streven om dit steeds verder uit te breiden ’’, zo vertelt Kim Knippenberg psycholoog kind & jeugd in Born & Beekdaelen.

 

Emoties Uiten

 

Bram Van der Vorst, psycholoog kind & jeugd in Stein & Beekdaelen vult hierop aan: ‘’Ik merk dat cliënten het prettig vinden om contact te onderhouden in deze coronatijden, zodat zei hun emoties kunnen uiten.’’ Wat er normaliter op papier of in een werkboekje gebeurt gaat nu via modules online. ‘’Wat we doen is hetzelfde als normaal maar het is zonder de fysieke middelen maar met virtuele middelen’’, sluit Bram mee af.

 

Intensief contact met cliënten

 

‘’Onze cliënten zijn dankbaar dat ze iets aangeboden krijgen waar zij behoefte aan hebben’’, zegt Tars Hundscheid, psycholoog kind & jeugd in Sittard. ‘’Je biedt ze iedere week iets dat past bij hun vraag. De eerste keer is het soms moeilijk maar daarna wordt het steeds normaler. Ze krijgen inzicht in wat ze gedaan hebben in de modules, ze kunnen de opdrachten online terugkijken, met als gevolg dat wij intensief met cliënten in contact blijven.’’

 

Bel ons, ook zeker in deze coronatijd

 

‘’Wij willen ook duidelijk maken dat ons werk gewoon doorgaat en dat daar waar kinderen en ouders behoefte hebben aan een gesprek, dat dit nog steeds kan’’ aldus Petra Breddels, psycholoog orthopedagoog in Beek. ‘’Een voordeel is dat je cliënten in hun eigen thuissituatie meemaakt. Je hoort en ziet tot op zekere hoogte hoe druk het is, wat de sfeer is. Daarnaast is het makkelijk om gesprekken te voeren met beide ouders erbij. Wij bieden modules aan voor onder andere somberheid, angst, rouwverwerking maar ook een speciale module ‘omgang met corona’.’’

 

We nemen binnen 1 week contact met je op

 

Rachel Scheffers, psycholoog kind & jeugd in Geleen, geeft aan: ”Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Bel ons dan op 046-850 69 10 of stuur een mail naar info@cjg-wm.nl , binnen 1 week nemen wij contact met je op om een intakegesprek te plannen. Er zijn geen kosten aan verbonden en er is ook geen doorverwijzing van de huisarts nodig.”

Geplaatst op 14 mei 2020 | Categorie corona, Jongeren, Schoolkind

Vragen? Neem dan contact op!

Je kunt ons alles vragen over het opvoeden, opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongeren.

Heb je vragen naar aanleiding van de artikelen? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Bel onze professionals

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Stel je vraag via WhatsApp

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Onze partners

Opvoeden en opgroeien doe je samen! Wij werken daarom actief samen met gemeenten en partners uit de regio.