Girlstalk! Praten over vriendschappen, relaties en seks!

20 november 2020

Girlstalk is, zoals je het in de naam al hoort, een training speciaal voor de meiden! Meiden in de leeftijd van 14 t/m 21 jaar. Hoor jij hierbij? Misschien is het dan ook leuk voor jou! ‘’Tijdens de training doen we opdrachten, kijken we een film en praten we met elkaar over vriendschappen, relaties en seks. We wisselen ervaringen uit over mannen- & vrouwenzaken en jullie krijgen handige tips om mee te nemen’’, zo vertellen Tahnee en Nicole, beide schoolmaatschappelijk werker bij Partners in Welzijn.
 

”Het doel is dan ook om seksueel grensoverschrijdend gedrag te verminderen en dat jongeren leren respectvol met elkaar om te gaan op gebied van seksualiteit”, zegt Tahnee. ”We zien namelijk in het schoolmaatschappelijk werk veel meiden die over hun eigen grenzen heen laten gaan op seksueel vlak. Denk aan “hij is zo lief voor me, dus ik heb seks” dit meisje geeft aan dat ze niet heeft stilgestaan bij wat zijzelf daadwerkelijk wilt of waar ze aan toe is. Hier hebben wij tijdens de training uitgebreid aandacht voor. Het beoogde resultaat is dat meiden hun grenzen leren kennen en weten hoe ze hierop kunnen anticiperen.”

 

Hoe ziet het programma eruit?

 

Nicole vertelt enthousiast: ”Het programma bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1,5 uur. Onder begeleiding van ons leren de meiden te praten over relaties en seksualiteit. Met als doel het voorkomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag, ongewenste zwangerschap en soa’s. De gesprekken gaan over verliefdheid, versieren, daten, jezelf zijn, chatten en vrijen. Het belangrijkste hierbij is respect voor elkaar en elkaars grenzen, zonder discriminatie, dwang of seksueel grensoverschrijdend gedrag.”

 

Hoe reageren de deelnemers op Girlstalk?

 

Tahnee gaat verder: ”De meiden én hun ouders reageren tot nu toe heel enthousiast. Voor de meiden is het vooral ook leuk om met het onderwerp aan de slag te gaan. We zien dat ouders dit toch een lastig onderwerp vinden om te bespreken met hun dochter. Een reactie die ik laatst kreeg van een ouder was: ‘’wat goed dat hier aandacht voor is, je hoort vaker over sociale vaardigheidstrainingen maar ook seksualiteit is heel belangrijk.’’

 

Wanneer is het voor jullie geslaagd?

 

‘’Als de meiden weten hoe ze voor zichzelf kunnen staan en respect durven te hebben voor hun eigen en andermans lichaam’’, zeggen Nicole en Tahnee.

 

Wat is jullie motivatie om deze bijeenkomst te organiseren?

 

‘’Zoals ik al zei zien we veel meiden die over hun eigen grenzen gaan. Zelf was ik vroeger ook zo. Ik was bijvoorbeeld flink en werd daarmee wel eens gepest…hierdoor ontwikkelde ik een negatief zelfbeeld. Ik heb ouders die dit onderwerp wel durfden te bespreken, maar zie hierdoor het belang van ‘seksualiteit bespreekbaar maken’ heel duidelijk. Ik hoop ook dat wij een stukje opvoeding hierin van een aantal ouders kunnen ondersteunen’’, sluit Tahnee mee af.

 

Contact en aanmelden?

 

Wil jij graag contact met Tahnee of Nicole of wil je je aanmelden voor Girlstalk, praten over vriendschappen, relaties en seks? Neem dan contact op via onderstaande gegevens!

 

Tahnee Kerbusch
Jeugd – & Gezinswerker
Schoolmaatschappelijk werker
Aandachtsfunctionaris Nu Niet Zwanger
Tel/whatsapp: 0636598618
Tahnee.kerbusch@piw.nl

 

En

 

Nicole Coenraad
Jeugd -& Gezinswerker
Schoolmaatschappelijk werker

T: 046-4575700 / 06-22198602
nicole.coenraad@piw.nl

Geplaatst op 20 november 2020 | Categorie Jongeren

Vragen? Neem dan contact op!

Je kunt ons alles vragen over het opvoeden, opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongeren.

Heb je vragen naar aanleiding van de artikelen? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Bel onze professionals

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Stel je vraag via WhatsApp

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Onze partners

Opvoeden en opgroeien doe je samen! Wij werken daarom actief samen met gemeenten en partners uit de regio.