Sanne Hamers van Ecsplore: ”Samen maken we gezond gewoon!”

27 november 2020

Sittard-Geleen is de eerste gemeente in Nederland die voor onbepaalde tijd doorgaat met de JOGG-aanpak. Dit betekent dat Sittard-Geleen en Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) langdurig blijven samenwerken. JOGG is een werknet van gemeenten, maatschappelijke organisaties en bedrijven die gezamenlijk werken aan een gezonde omgeving voor kinderen en jongeren van t/m 19 jaar. Sanne Hamers is JOGG regisseur in Sittard-Geleen & Stein en kan ons hier meer over vertellen.
 

 

”In Sittard-Geleen is Ecsplore verantwoordelijk voor de uitvoering van de JOGG-aanpak. Hierbij wordt nadrukkelijk de samenwerking gezocht met scholen, ouders, sportverenigingen, bedrijven en zorgverleners om zo voor alle kinderen en jongeren een omgeving te creëren waarin de gezonde keuze weer de normaalste zaak van de wereld is”, vertelt Sanne enthousiast.

 

Wat betekent het behaalde resultaat voor jullie als Ecsplore?

 

”We zijn hier natuurlijk heel blij mee. Het is een heel mooi resultaat dat de gemeente het nu volledig geborgd heeft in het gemeentelijk beleid. En dat motiveert ons om door te gaan waar wij met z’n allen mee bezig zijn. Het blijft op de agenda staan en we blijven gewoon doen wat we doen.”

 

Hoe ziet de langdurige samenwerking eruit met Sittard-Geleen en JOGG?

 

”Al onze programma’s vanuit Ecsplore dragen het JOGG gedachtegoed uit. Dus zowel de programma’s op school, de Smart & Fit programma’s, de na school sporten programma’s en de vakantie activiteiten. Ook daar staan alle thema’s van een gezonde levensstijl en gezonde voeding centraal. En op die manier proberen we een gezonde leefstijl te blijven stimuleren. Zeker in deze periode van corona is het extra belangrijk om de kinderen actief te houden. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat kinderen nu toch minder bewegen en vaker snoepen. Dus dat zorgt er ook voor dat ons werk extra belangrijk is en dat wij ons blijven inzetten, samen met alle partners, voor een gezonde omgeving voor de kinderen. Samen maken we gezond gewoon!”

 

Contact

 

Wil je meer weten over de JOGG aanpak of samenwerken? Neem dan contact op met Sanne Hamers, sanne.hamers@ecsplore.nl / 06-40011496. En kijk op www.ecsplore.nl 

Zie ook: Sittard-Geleen eerste JOGG-gemeente voor onbepaalde tijd! (opgroeienin046.nl)

Geplaatst op 27 november 2020 | Categorie Jongeren, Nieuws, Schoolkind

Vragen? Neem dan contact op!

Je kunt ons alles vragen over het opvoeden, opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongeren.

Heb je vragen naar aanleiding van de artikelen? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Bel onze professionals

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Stel je vraag via WhatsApp

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Onze partners

Opvoeden en opgroeien doe je samen! Wij werken daarom actief samen met gemeenten en partners uit de regio.