Sittard-Geleen eerste JOGG-gemeente voor onbepaalde tijd!

5 november 2020

Sittard-Geleen is de eerste gemeente in Nederland die voor onbepaalde tijd doorgaat met de JOGG-aanpak. Dit betekent dat Sittard-Geleen en JOGG langdurig blijven samenwerken. JOGG is een werknet van gemeenten, maatschappelijke organisaties en bedrijven die gezamenlijk werken aan een gezonde omgeving voor kinderen en jongeren van 0 t/m 19 jaar.
 

Sittard-Geleen sloot zich in 2014 al als één van de eerste gemeenten aan bij JOGG. In Sittard-Geleen is Ecsplore verantwoordelijk voor de uitvoering van de JOGG-aanpak. Hierbij wordt nadrukkelijk de samenwerking gezocht met scholen, ouders, sportverenigingen, bedrijven en zorgverleners om zo voor alle kinderen en jongeren een omgeving te creëren waarin de gezonde keuze weer de normaalste zaak van de wereld is.

 

Langdurige samenwerking

 

Normaliter wordt een JOGG-overeenkomst aangegaan voor een periode van drie jaar. Na een verlenging in 2017 wordt gemeente Sittard-Geleen nu dus lid voor onbepaalde tijd. JOGG geeft hier mede uitvoering aan door het stimuleren van een gezonde omgeving van het kind. JOGG zet in op meer gezonde sportkantines, meer gezonde scholen en meer bewegen. Op deze manier kunnen we de jeugd in onze regio betere kansen bieden om veilig, gezond en kansrijk op te kunnen groeien.

 

Lees hier meer over de resultaten van de afgelopen 3 jaar in Sittard-Geleen door Ecsplore in het kader van JOGG.

 

Ecsplore laat weten: ”Komende jaren gaan we dan ook vooral door met onze missie. Samen maken we gezond gewoon!”

 

 

Fotobijschrift: Wethouders Leon Geilen (Gezondheid) en Ton Raven (Sport) zetten de langdurige JOGG-samenwerking kracht bij door al fietsend gezonde smoothies te maken voor alle kinderen bij een beweegactiviteit van Ecsplore.

 

Het gehele artikel lees je hier

Geplaatst op 5 november 2020 | Categorie Nieuws

Vragen? Neem dan contact op!

Je kunt ons alles vragen over het opvoeden, opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongeren.

Heb je vragen naar aanleiding van de artikelen? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Bel onze professionals

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Stel je vraag via WhatsApp

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Onze partners

Opvoeden en opgroeien doe je samen! Wij werken daarom actief samen met gemeenten en partners uit de regio.