Jongerenwerkers gaan de zomervakantie zo relaxed mogelijk maken met de jongeren

8 juli 2020

”Wij willen deze zomervakantie, ondanks de beperkingen voor de jeugd en jongeren, toch zo relaxed mogelijk maken. Dit doen we uiteraard door met hen het gesprek aan te gaan om te kijken hoe wij er voor ze kunnen zijn”, vertelt Daan Munsters jeugd-jongerenwerker bij Partners in Welzijn. “Denk hierbij aan het organiseren van activiteiten, het voorleggen van ideeën bij de gemeente en het zoeken naar creatieve oplossingen.”
 

 

*’Jeugd en jongeren’ noemen we hierna voor het gemak ‘jongeren’.

 

Jongeren ondersteunen

 

“Deze zomer zal helaas anders worden dan anders”, zegt Daan. ‘’Veel jongeren zullen niet of minder op vakantie gaan. Hierdoor zullen ze waarschijnlijk meer naar buiten trekken om leuke dingen te doen en uiteraard stimuleren wij dat. Tijdens deze zomer gaan wij de jongeren hier zoveel mogelijk in ondersteunen en faciliteren. Tot 18 jaar mogen jongeren ook al weer meer dan jongeren boven de 18. Veel jongeren zullen het ook erg jammer vinden, net als ons, dat ze niet echt op stap kunnen gaan. Hierin zullen we ook moeten gaan kijken hoe we de jongeren toch in hun behoefte kunnen gaan voorzien.’’

 

Zomervakantie initiatieven

 

“We gaan het uiteraard voor alle jongeren en de wijk en hun omgeving zo goed mogelijk te doen.
We willen zoveel mogelijk activiteiten voor en door jongeren organiseren.
Met deze oproep hopen we dat jongeren contact met ons opnemen zodat we samen met hen gaan kijken naar de mogelijkheden.”
Daan sluit af met: “We starten sowieso per 22 juli met een zomeravond voetbaltoernooi. Iedere woensdagavond worden bij verschillende verenigingen in de gemeente een zomeravondtoernooi georganiseerd.
Zo brengen we de jongeren op een sportieve manier samen. Van hieruit kan ook weer gekeken worden naar andere initiatieven!”

 

Contact

 

Neem contact op met de jongerenwerkers en deel jouw idee! Ook als je ergens tegenaan loopt of gewoon een praatje wilt maken. Stuur dan een whatsapp! Niets is té gek en ze denken graag met je mee. Woon je in de gemeente Sittard-Geleen-Born, Stein, Beek of Beekdaelen bel of whatsapp dan naar: 06 51034864

Geplaatst op 8 juli 2020 | Categorie Jongeren, Nieuws, Schoolkind

Vragen? Neem dan contact op!

Je kunt ons alles vragen over het opvoeden, opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongeren.

Heb je vragen naar aanleiding van de artikelen? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Bel onze professionals

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Stel je vraag via WhatsApp

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Onze partners

Opvoeden en opgroeien doe je samen! Wij werken daarom actief samen met gemeenten en partners uit de regio.