Landelijke Dag tegen Pesten | 19 april

18 april 2023

Het is altijd belangrijk om pesten bewust te stoppen, maar op 19 april staan we extra stil bij pesten en de gevolgen voor iedereen: slachtoffers, pestkoppen, meelopers en omstanders. Het is dan de Landelijke Dag tegen Pesten.

 

Stop Pesten Nu is het kennis-, informatie- en expertisecentrum bij pesten en online pesten. Zij bieden ontzettend veel informatie over pesten; op school, op de sportclub, op het werk, gedurende het hele jaar maar op deze dag net een beetje meer.

 

Een aantal van hun tips willen we graag met jullie delen. Tips voor kinderen, jongeren én volwassenen!

 

Met kleine en eenvoudige stappen kun jij al het verschil maken!

 

  • Schenk aandacht aan mensen die gepest worden. Een simpele glimlach of een vriendelijke groet kan soms al genoeg zijn om iemand het gevoel te geven er niet alleen voor te staan.

 

  • Kom op voor mensen die gepest worden. Laat duidelijk merken dat het gedrag van de pester niet geaccepteerd wordt en dat ook jij hier niet achter staat. Hoe meer mensen zich uitspreken tegen pesten, hoe minder vaak het voorkomt.

 

  • Kijk ook eens naar jezelf. Heb jij het idee dat je zelf weleens pestgedrag vertoont? Stel jezelf dan de vraag waarom je dit doet en hoe je dit gedrag kunt veranderen. Als we allemaal wat meer begrip en respect zouden hebben voor elkaar, zou de wereld er een stuk mooier uitzien.

 

Landelijke Dag tegen Pesten

 

Natuurlijk is het nodig om elke dag bewust pesten te stoppen, maar 1 keer per jaar staat Stop Pesten Nu even bewust stil bij pesten en de gevolgen van pesten voor zowel de slachtoffers, pestkoppen, meelopers en omstanders. Pesten heeft voor IEDEREEN gevolgen.

 

Wil jij de acties van Stop Pesten Nu ondersteunen? Lees dan hier verder wat jij kunt doen om jouw steentje bij te dragen. Samen staan we op tegen pesten!

 

Meer informatie over pesten bij Opgroeienin046.nl

 

In onderstaande links hebben wij alle tot nu toe eerder verschenen informatie en tips over pesten en online pesten voor jullie op een rijtje gezet.

 

  • Lees hier het artikel over online pesten
  • Lees hier het artikel over wat je als ouder kunt doen om pesten te voorkomen
  • Bekijk hier ons webinar over pesten waarin schoolmaatschappelijk werkers Tahnee en Jonne informatie en tips geven
  • Lees hier over de cursus Kickstart van Partners in Welzijn voor aanstaande brugklassers die de overstap naar het voortgezet onderwijs spannend vinden omdat ze bijvoorbeeld gepest werden op de basisschool
  • Lees hier over de Bikkel-trainingen van Partners in Welzijn, waar kinderen van alle leeftijden kunnen leren kunnen werken aan hun weerbaarheid en sociale vaardigheden.

 

Vragen? Contact?

 

Heb je naar aanleiding van dit artikel een vraag? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Geplaatst op 18 april 2023 | Categorie Jongeren, Nieuws, Schoolkind

Vragen? Neem dan contact op!

Je kunt ons alles vragen over het opvoeden, opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongeren.

Heb je vragen naar aanleiding van de artikelen? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Bel onze professionals

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Stel je vraag via WhatsApp

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Onze partners

Opvoeden en opgroeien doe je samen! Wij werken daarom actief samen met gemeenten en partners uit de regio.