Kickstart

Datum: Doorlopend
Tijd:
Adres: Nog niet bekend

Een cursus voor aanstaande brugklassers, die met plezier en zelfvertrouwen aan de middelbare school willen beginnen.

 

Kickstart (voorheen ‘Plezier op school’) is een training voor aanstaande brugklassers. Een nieuwe school, een nieuw begin! De overgang naar het voortgezet onderwijs kan extra spannend zijn voor kinderen die minder zelfvertrouwen hebben, of wanneer ze moeite hebben ervaren in de omgang met andere kinderen of gepest werden. In de zomercursus ‘Kickstart’ krijgen de kinderen een goede basis mee om uitdagingen, die zij gaan tegenkomen, met vertrouwen aan te gaan.

Voor wie

Deze cursus is bedoeld voor kinderen die op de basisschool:

  • Moeilijk vriendjes/vriendinnetjes kunnen krijgen en/of relaties kunnen aangaan
  • Geplaagd of gepest werden
  • Moeite hebben met grenzen aangeven of deze te herkennen
  • Regelmatig ruzie hebben zonder dat ze dat eigenlijk willen
  • Vaak alleen staan
  • Beïnvloedbaar zijn.

 

Het doel is om kinderen te helpen om met plezier en zelfvertrouwen naar de middelbare school te gaan en ze te voorzien van een goed ‘kickstart’. In de cursus zullen zij merken dat ze niet de enigen zijn die kampen met dit soort problemen. Op een leuke en actieve manier besteden de cursusleiders aandacht aan de sociale vaardigheden, assertiviteit, omgaan met plagen en pesten en veel andere zaken die komen kijken bij deze overstap. Ze gaan aan de slag met positief denken en non-verbaal gedrag.

 

Deze cursus wordt aangeboden door het jeugd- en gezinswerk / schoolmaatschappelijk werk van Partners in Welzijn.

 

Hoe wordt er gewerkt

Door activiteiten, spellen en gesprekken met elkaar, leren de kinderen hoe ze met zelfvertrouwen met anderen kunnen omgaan.

Voorafgaand aan de cursus vindt er een kennismakingsgesprek met ouder(s) en kind plaats. In dit gesprek wordt er informatie gegeven over de inhoud en is er ruimte om vragen te stellen. Daarnaast besteden we aandacht aan de dingen die al goed gaan en de persoonlijke doelen van de kinderen.

Vanuit de ervaringen met leerlingen die deelnemen aan deze cursus zullen de cursusleiders, indien nodig en na toestemming, de verbinding maken met de schoolmaatschappelijk werker die verbonden is aan de middelbare school van uw kind. Bij hem/haar kan uw kind terecht wanneer ze moeilijkheden ervaren of iets extra’s nodig hebben.

 

Data

Deze cursus vindt plaats in en rondom de zomervakantie (ongeveer juli/aug/sept), met een kennismakingsbijeenkomst, 2 cursusdagen, en 2 terugkomavonden.

 

Locatie

Op één van de locaties van Partners in Welzijn.

 

Kosten

Deelname aan deze cursus is gratis

 

Meer informatie en aanmelden

Aanmelden of informatie vragen kan bij de jeugd- en gezinswerker die werkzaam is in uw gemeente of stadsdeel, of de schoolmaatschappelijk werker verbonden aan de school van uw kind. U kunt ook bellen naar het algemeen telefoonnummer van Partners in Welzijn: 046-4575700

 

  • Meer lezen over het thema ‘naar de brugklas’? Klik hier
  • Gratis het webinar bekijken ‘Help! Mijn kind gaat naar de brugklas’? Klik hier

Vragen? Neem dan contact op!

Je kunt ons alles vragen over het opvoeden, opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongeren.

Heb je vragen naar aanleiding van de artikelen? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Bel onze professionals

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Stel je vraag via WhatsApp

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Onze partners

Opvoeden en opgroeien doe je samen! Wij werken daarom actief samen met gemeenten en partners uit de regio.