Week voor de Gezonde Jeugd 2021 in de Westelijke Mijnstreek

11 juni 2021

De afgelopen week vond de Week voor de Gezonde Jeugd plaats, van 7 t/m 11 juni. Een initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Tijdens deze week vroegen JOGG en Ecsplore aandacht voor een toekomst waarin iedereen gezond kan opgroeien. Voor de allerkleinsten was er de Peuter 4 Daagse. En voor kinderen in de basisschoolleeftijd gingen Ecsplore en Jogg met een speciale Groentebar on Tour. Samen maken we gezond gewoon!
 

 

Groentebar on Tour

 

Tijdens deze Week voor de Gezonde Jeugd reed er een ‘Gezonde TukTuk’ kriskras door Sittard-Geleen, Stein en Beekdaelen. Deze tuktuk bracht gezonde voeding, sport en bewegen naar  de kinderen toe. Hierdoor konden de kinderen konden een lekkere en gezonde snack halen bij de Groentebar op diverse locaties.

 

De Week van de Gezonde Jeugd kinderen eten fruit

 

Peuter 4 Daagse

 

Om wandelen te stimuleren doen alle 16 Zuid-Limburgse gemeenten mee aan deze Peuter 4 Daagse. Het gevolg is dat er in totaal maar liefst 5500 kinderen elke dag 15 minuten hebben gelopen. Ook in de Westelijke Mijnstreek (Sittard-Geleen, Stein en Beekdaelen) deden in totaal 40 locaties mee. Afgelopen maandag werd de week feestelijk geopend in Sittard en op vrijdag werd deze ook weer ludiek afgesloten in Stein en Beekdaelen.

 

Week van de Gezonde Jeugd kinderen dansen met volwassenen

 

Fitte en gezonde kinderen

 

Ecsplore en JOGG zetten zich in voor een gezonde leefstijl bij kinderen. Door voldoende beweging en gezonde voeding zitten kinderen beter in hun vel en hebben ze meer energie. En daar wordt iedereen blij van! Ecsplore en JOGG denken hierbij ook steeds vaker aan de jongste doelgroep, de peuters. Want elk kind verdient een gezonde start. Door het zo vroeg mogelijk aanleren van een gezonde leefstijl, wordt de kans op overgewicht op latere leeftijd kleiner. Want… ‘jong geleerd is oud gedaan!’

 

De Week van de Gezonde Jeugd aardbeien en wortelen

 

JOGG-aanpak

 

Sinds 2014 is Sittard-Geleen een erkende JOGG-gemeente en de eerste gemeente in Nederland die deze aanpak structureel in haar gezondheidsbeleid heeft opgenomen. Als gevolg hiervan zetten Ecsplore en Leerbedrijf SPRINT zich dagelijks in voor het bevorderen en stimuleren van een gezonde leefstijl bij kinderen. In samenwerking met scholen, ouders, sportverenigingen, bedrijven, GGD/JGZ en andere zorgverleners streven Ecsplore en SPRINT naar een omgeving waarin gezonde keuzes voor kinderen en jongeren de normaalste zaak van de wereld is.

 

Meer lezen?

 

 

Vragen? Contact?

 

Heb je naar aanleiding van dit artikel een vraag? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Geplaatst op 11 juni 2021 | Categorie Nieuws, Peuter, Schoolkind

Vragen? Neem dan contact op!

Je kunt ons alles vragen over het opvoeden, opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongeren.

Heb je vragen naar aanleiding van de artikelen? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Bel onze professionals

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Stel je vraag via WhatsApp

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Onze partners

Opvoeden en opgroeien doe je samen! Wij werken daarom actief samen met gemeenten en partners uit de regio.