Week van de Opvoeding 4 t/m 10 okt: 2e editie Opgroeienin046-krant

1 oktober 2021

Van 4 t/m 10 oktober is de landelijke Week van de Opvoeding, met als thema ‘Vertel eens…’ In deze week valt de 2e editie van de Opgroeienin046-informatiekrant bij jou op de deurmat. Want wij geloven in vertellen; in het delen van verhalen, elkaar inspireren of gewoonweg naar elkaar luisteren. Ook als het om opvoeden en opgroeien gaat!

 

 

Wat staat er in deze informatiekrant?

 

Dat wij geloven in vertellen, delen, inspireren en luisteren is terug te zien in de artikelen in onze krant, met onder andere:

 

  • Wethouder Jongeren Kim Schmitz (Sittard-Geleen) die openhartig vertelt over haar eigen opgroeien, en hoe dit van invloed is geweest op het opvoeden van haar eigen kind.
  • Jongerenwerker Said vertelt over de bouw van een muziekstudio door en voor jongeren, en hoe dit hen verbindt.
  • Kim en Bram, psychologen kind en jeugd, hebben aandacht voor kinderen en jongeren met psychische klachten, waarbij écht luisteren zo ontzettend belangrijk is.
  • Sportpedagoog Simone Willems inspireert en begeleid ouders en verenigingen zodat élk kind kan sporten.
  • Maatschappelijk werkers Nieki en Chris zijn er voor vrouwelijke slachtoffers van huiselijk geweld, die vaak ook moeder zijn. Zij vertellen wat de cursus ‘Uit de schaduw van de ander’ voor deze vrouwen en hun gezinnen kan betekenen.
  • In de ouderblog van Saar kun je lezen hoe zij het ervaart om weer terug te gaan werken na haar zwangerschapsverlof. Misschien herken je jezelf wel hierin!

 

Het belang van vertellen, delen en luisteren

 

Iedereen heeft een verhaal, dus… vertel eens! Door het delen van verhalen en ervaringen over opvoeden en opgroeien, merken we dat we niet alleen zijn. We voelen ons meer verbonden. Het helpt om te kunnen relativeren, en misschien moeten we soms wel eens lachen om onszelf.

 

Dus laten we meer met elkaar delen, laten we meer naar elkaar luisteren.

We wensen je veel leesplezier!!!

 

Team Opgroeienin046: Ludy, Etienne, Jonne en Claudia

 

Krant niet ontvangen? Of liever digitaal lezen?

 

Mocht je de Opgroeienin046-informatiekrant niet thuis ontvangen hebben, dan kun je deze ook o.a. vinden op de diverse locaties van Partners in Welzijn, CJG Westelijke Mijnstreek, bij de leeswinkels van de bibliotheek, de gemeentehuizen van Beek, Stein en Sittard-Geleen. Ook krijgen alle kinderen die gebruik maken van de kinderopvang van MIK of Spelenderwijs (BSO, peuterspeelzaal, kinderdagverblijf) de krant mee naar huis de komende week.

 

Ben je meer een digitale lezer? Dan kun je hier terecht voor de online versie.

 

Meer Week van de Opvoeding:

 

Lees ook deze eerder verschenen artikelen:

 

Kijk in onze agenda voor activiteiten en cursussen in onze regio op het gebied van opvoeden en opgroeien, ook vanuit de MIK&PIW groep. Alle organisatoren van activiteiten of initiatieven in de Week van de Opvoeding kunnen met ons contact opnemen voor het plaatsen van deze activiteiten op onze agenda.

 

Kijk hier voor informatie over de opening en korte lunch-webinars door het Nederlands Jeugd Instituut: Opening en lunchsessies Week van de Opvoeding | Nederlands Jeugdinstituut (nji.nl)

 

Vragen? Contact?

 

Heb je naar aanleiding van dit artikel een vraag? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

 

 

Geplaatst op 1 oktober 2021 | Categorie Nieuws

Vragen? Neem dan contact op!

Je kunt ons alles vragen over het opvoeden, opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongeren.

Heb je vragen naar aanleiding van de artikelen? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Bel onze professionals

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Stel je vraag via WhatsApp

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Onze partners

Opvoeden en opgroeien doe je samen! Wij werken daarom actief samen met gemeenten en partners uit de regio.