Week van de Opvoeding 4 t/m 10 okt: webinar ‘Vertel eens… heb jij genoeg tijd?’

16 september 2021

Het thema van de nationale Week van de Opvoeding (4 t/m 10 oktober) is ‘Vertel eens…’ ‘Vertel eens…’ is de uitnodiging om het gesprek met elkaar aan te gaan over alles wat met opvoeden en ouderschap te maken heeft. Met buren, familie, vrienden: iedereen heeft een verhaal om te delen. Een verhaal waarmee we elkaar kunnen inspireren. Een verhaal waar we met elkaar van kunnen leren. Of een verhaal dat om een goed gesprek vraagt. Tijdens de Week van de Opvoeding worden door heel het land activiteiten georganiseerd rond dit thema. Het jeugd- en gezinswerk van Partners in Welzijn organiseert op dinsdag 5 oktober een webinar: ‘Vertel eens… heb jij genoeg tijd?’
 

Drukdrukdruk…

 

Je hebt de hele dag gewerkt, je laatste vergadering is uitgelopen, dus in sneltreinvaart race je naar de oppas om je kind op te halen. Je dochter kon gelukkig bij de oppas mee eten, zodat jij haar nog op tijd naar de voetbaltraining kunt brengen. Onderweg in de auto vraag je haar even snel ‘hoe was je dag?’ Maar… je hoofd zit ook nog vol met werk, je moet op het verkeer letten en bedenkt je ondertussen ook nog wat voor eten je straks op tafel gaat zetten. Je luistert maar half naar wat je kind vertelt, als je eerlijk bent… Het voelt niet goed, maar het gaat vanzelf.

 

Thuis aangekomen is je lief gelukkig al begonnen met koken, je wisselt snel een paar woorden want je wil nog even douchen voor het eten zodat je daarna meteen door kunt naar het oudergesprek op de middelbare school van jullie zoon. Je partner kan helaas niet mee, want er is vanavond geen oppas beschikbaar voor de jongste. Tijdens het eten bespreken jullie de planning van morgen. Gelukkig is het weekend; tijd voor de huishoudelijke taken en klusjes die doordeweeks zijn blijven liggen. Wie lukt het om tussen de bedrijven door dochterlief naar de scouting te brengen? En wie gaat er boodschappen doen met opa? Oh ja, er moet ook nog een kado gekocht worden voor het neefje dat zondag jarig is.

 

Alle ballen in de lucht vs. tijd voor jezelf

 

Zo verloopt regelmatig een gemiddelde avond in menig gezin. Er wordt tegenwoordig als ouder veel van je verwacht. Door anderen, maar ook door jezelf. Er zijn zoveel ballen om in de lucht te houden. Als ouder voel je je misschien tekort schieten, als je naast je werk en het huishouden, ook nog tijd over wilt houden voor jezelf, voor ontspanning, familie en vrienden. Dus die tijd voor jezelf schiet er nogal eens bij in; het belangrijkste is dat alle ballen in de lucht blijven! De balans raakt  echter ongemerkt steeds meer zoek… En voordat je het weet, zit je uitgeblust op de bank. Weet je eigenlijk niet meer zo goed wie nu precies die leuke man of vrouw is met wie je je leven, je kinderen en je huis deelt. Of weet je niet meer zo goed wie je zelf bent, waar jouw hart sneller van gaat kloppen, wat jou energie geeft. En als je dan al eens tijd voor jezelf genomen hebt, voel je je schuldig tegenover de kinderen én blijft er thuis een boel ‘werk’ liggen voor de volgende dag.

 

Hoe kom je uit deze cirkel? Hoe hou je het gezellig thuis, met tijd en aandacht voor elkaar? Is er een manier om aan deze ratrace te ontkomen? Goed voor jezelf zorgen is belangrijk, ook als je kinderen hebt. Maar…  er is zo weinig tijd! Met dit thema ’tijd’ gaan we aan de slag in dit interactieve webinar.

 

Meld je aan als je:

 

  • je herkent in bovenstaande situatie
  • dit graag wil veranderen
  • nieuwsgierig bent naar hoe andere ouders met hun tijd om gaan
  • het leuk vindt om je ervaringen te delen met andere ouders
  • blij wordt van het idee dat je aan het einde van dit interactieve webinar een plan geschreven hebt om in jouw gezin beter om te gaan met de beschikbare tijd

 

Info en aanmelden:

 

  • Het webinar vindt plaats op dinsdag 5 oktober 2021 van 19:30 tot ongeveer 21:00 uur.
  • Via MS Teams. Deelname via laptop of desktop werkt het beste, op een telefoon of tablet is de presentatie waarschijnlijk niet goed te volgen.
  • Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar: ludy.vanbrink@piw.nl
  • Vanwege het interactieve karakter is er plek voor maximaal 20 personen. Wees er dus snel bij!

 

Meer Week van de Opvoeding:

 

 

Vragen? Contact?

 

Heb je naar aanleiding van dit artikel een vraag? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Geplaatst op 16 september 2021 | Categorie Baby's, Jongeren, Nieuws, Peuter, Schoolkind

Vragen? Neem dan contact op!

Je kunt ons alles vragen over het opvoeden, opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongeren.

Heb je vragen naar aanleiding van de artikelen? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Bel onze professionals

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Stel je vraag via WhatsApp

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Onze partners

Opvoeden en opgroeien doe je samen! Wij werken daarom actief samen met gemeenten en partners uit de regio.