Week van de Opvoeding 4 t/m 10 okt: maak kennis met de MIK&PIW groep

9 september 2021

De nationale week van de opvoeding staat voor de deur; van 4 t/m 10 oktober 2021. In deze week brengen wij met Opgroeienin046 de 2e editie van ons papieren krantje uit! In dit krantje is er vooral veel informatie en tips te lezen uit onze eigen organisatie: de MIK & PIW groep; dé organisatie voor sociaal werk en kinderopvang in deze regio.
 

Dit jaar is het thema voor de Week van de Opvoeding: “Vertel eens…” De Week draait om ontmoeting en uitwisseling van kennis — met, voor en door ouders, medeopvoeders en professionals.

 

Maak alvast kennis met een aantal stichtingen die onder de MIK&PIW groep vallen, professionals op het gebied van opvoeden en opgroeien in de regio Westelijke Mijnstreek, via onderstaande video’s. En ‘wij’ vallen dan in de eerste week van oktober vanzelf weer met een krantje bij je op de deurmat, boordevol nieuws vanuit de MIK&PIW groep!
 

Partners in Welzijn

 

De sociaal werkers van Partners in Welzijn staan klaar voor iedereen, van jong tot oud. We helpen bij problemen, maar nog liever willen we ze voorkomen. We zijn daarom een herkenbaar gezicht in buurten en wijken; je ziet ons op straat, in buurthuizen en wijkgebouwen, op scholen en peuterspeelzalen. We benutten de kracht van vrijwilligers. Ook laten we mensen zien dat geven en nemen samengaan: wie iets doet voor de maatschappij, krijgt iets terug. We coachen, ontwikkelen talent en bieden mensen ruimte om te groeien. We organiseren, stimuleren, activeren, ondersteunen en verbinden. De sociaal werkers van Partners in Welzijn bestaan uit formele en informele cliëntondersteuners, maatschappelijk werkers, leefbaarheidsondersteuners, jongerenwerkers en schoolmaatschappelijk werkers.

 

 


 

Ecsplore

 

Een gezond, vitaal en sociaal leven, willen we dat niet allemaal? Ecsplore helpt je daarbij graag. Al sinds 2009 werken we in de Westelijke Mijnstreek aan het sportieve en culturele klimaat en bieden we in opdracht van de gemeenten Sittard-Geleen, Beekdaelen en Stein een breed scala aan activiteiten aan. Dat doen we voor mensen van alle leeftijden: peuters, kinderen, jongeren, volwassenen, 55-plussers en senioren. Daarnaast hebben we speciale aandacht voor kwetsbare doelgroepen en richten we ons op de beweegaanbieders.

 

 

Centrum voor Jeugd en Gezin Westelijke Mijnstreek

 

De psychologen en orthopedagoog van het CJG helpen kinderen en jongeren van 4 tot 23 jaar en hun ouders bij opvoed- en opgroeivragen en mentale gezondheid. Want opvoeden en opgroeien is niet altijd even gemakkelijk. Dat zal elke ouder beamen. Maar wanneer gevoelens of gedrag van een kind of jongere problematisch worden, is het verstandig om hulp te zoeken. Vaak gaan achter een bepaald gedrag dieperliggende oorzaken schuil. Een psycholoog of orthopedagoog van het CJG helpt kinderen, jongeren en ouders om de oorzaak te achterhalen. En leert jou of jullie hiermee om te gaan.

 

 

Meer lezen?

 

  • Kijk in onze agenda voor allerlei activiteiten en cursussen in onze regio op het gebied van opvoeden en opgroeien, ook vanuit de MIK&PIW groep. Alle organisatoren van activiteiten of initiatieven in de Week van de Opvoeding kunnen met ons contact opnemen voor het plaatsen van deze activiteiten op onze agenda.
  • Via deze link is de 1e editie van het papieren Opgroeienin046-krantje te lezen.

 

Vragen? Contact?

 

Heb je naar aanleiding van dit artikel een vraag? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Geplaatst op 9 september 2021 | Categorie Nieuws

Vragen? Neem dan contact op!

Je kunt ons alles vragen over het opvoeden, opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongeren.

Heb je vragen naar aanleiding van de artikelen? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Bel onze professionals

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Stel je vraag via WhatsApp

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Onze partners

Opvoeden en opgroeien doe je samen! Wij werken daarom actief samen met gemeenten en partners uit de regio.