Wat is SuperFIT?

9 juni 2022

Op jonge leeftijd wordt de basis gelegd voor een gezonde leefstijl en worden gewoontes aangeleerd die vaak hun hele leven blijven bestaan. Meer bewegen, minder zitten, meer en gevarieerd groente en fruit eten en water drinken is binnen SuperFIT enorm belangrijk. Het enthousiaste team van SuperFIT staat klaar om peuters plezier te laten ervaren in bewegen en gezonde voeding! Kijk ook op de website van Ecsplore.

 

In het eerder verschenen artikel over ‘de week voor de gezonde jeugd’ vertelden we al iets over het doel van de aanpak SuperFIT. In dit artikel laten we zien hoe Ecsplore dit concreet aanpakt.

 

 

De logeerkoffer

Om SuperFIT ook thuis te ervaren komt een van de vriendjes van SuperFIT een weekje logeren. De logeerkoffer gaat elke week met een van de peuters mee naar huis en is voorzien van allerlei leuke beweeg- en voedingskaarten. In de logeerkoffer zit ook een dagboek waarmee de avonturen van de peuters met hun SuperFIT vriendje gedeeld kunnen worden met de andere kinderen en pedagogisch medewerkers op de opvang. Op deze manier dragen we samen bij aan een gezonde belevingswereld van peuters.

 

 

De beweeg- en voedingskaarten

Van bewegen en gezond eten een feest maken! SuperFIT helpt hier graag bij dus hebben we beweeg- en voedingskaarten gemaakt die jullie eenvoudig thuis kunnen doen. Een aantal van deze kaarten zitten ook in de logeerkoffer. Hoe je deze spelletjes thuis kunt uitvoeren heeft het SuperFIT team voor jullie gefilmd.

 

 

Andere artikelen met Ecsplore

 

Bekijk ook dit eerder verschenen artikel met Ecsplore.

 

Vragen? Contact?

 

SuperFIT is vanaf 22 oktober 2021 een erkende aanpak binnen het Loket gezond leven van het RIVM. SuperFIT | Loketgezondleven.nl

 

SuperFIT wordt al bij verschillende kinderopvangorganisaties aangeboden. Wil je meer informatie over de methodiek of wil je weten hoe deze aanpak ook bij jouw kinderopvangorganisatie of in jouw gemeente kan worden uitgevoerd? Neem dan vrijblijvend contact op met het team van SuperFIT.

 

Daan Pluim
daan.pluim@ecsplore.nl
06 51863931

Geplaatst op 9 juni 2022 | Categorie Nieuws, Peuter, Schoolkind

Vragen? Neem dan contact op!

Je kunt ons alles vragen over het opvoeden, opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongeren.

Heb je vragen naar aanleiding van de artikelen? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Bel onze professionals

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Stel je vraag via WhatsApp

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Onze partners

Opvoeden en opgroeien doe je samen! Wij werken daarom actief samen met gemeenten en partners uit de regio.