Op de bank met… jeugd- en gezinswerker Margriet van Kempen

15 september 2023

Op 22 september 2023 is het ‘de dag van de jeugdprofessional’. Een mooie aanleiding om in dit derde deel van ‘Op de bank met…’ eens op de bank te gaan zitten met Margriet van Kempen. Zij is jeugd- en gezinswerker / schoolmaatschappelijk werker en werkzaam in de gemeente Sittard-Geleen. Ze heeft veel ervaring in het werken met kinderen, jongeren en hun gezinnen en doet dat nog steeds met veel plezier en passie.

 

 

In de video maak je kennis met Margriet. Zij vertelt wat ze de mooiste momenten vindt in haar dagelijks werk. Een positieve insteek vindt zij heel belangrijk. Er zijn nooit alleen problemen in een gezin, maar vooral ook veel kwaliteiten en dingen die wel goed gaan. Ze laat ons zien hoe ze werkt met het ‘kwaliteitenspel voor kinderen’, de kracht van complimenten en wat voor positieve resultaten dit heeft. Ook heeft ze nog een belangrijke boodschap voor ouders.

 

Wil je meer informatie?
Bel: 046 4575700
Mail: aanmelden@piw.nl

Of kijk op: https://www.partners-in-welzijn.nl/voor-wie/schoolkinderen

Je kunt ook altijd terecht bij de schoolmaatschappelijk werker op de school van jou kind.

 

De serie ‘Op de bank met…’

 

In de serie ‘Op de bank met …’ geven we jullie een kijkje achter de schermen en krijgen de medewerkers van de verschillende stichtingen voor Sociaal Werk en Kinderopvang van de MIK & PIW Groep een gezicht. Wie zijn nu eigenlijk die medewerkers in de kinderopvang, op de peuterspeelzaal, wie zijn die jongerenwerkers, jeugd- en gezinswerkers, sport- en beweegcoaches, psychologen kind- en jeugd? Waarom doen ze wat ze doen, wat drijft hen? En vooral: hóe doen ze dat? Welke tools gebruiken ze?

 

We gaan met diverse professionals van de MIK & PIW groep eens rustig op de bank of aan tafel zitten, zodat zij iets kunnen vertellen over hun dagelijkse werk en ons iets kunnen laten zien. Een kijkje áchter die deur van de spreekkamer, ín de peuterspeelzaal, of waar dan ook. Wat houdt hun werk in, wat vinden zij belangrijk, maar vooral ook: hóe doen ze dat dan?

 

In deze serie is te zien dat geen twee medewerkers hetzelfde zijn. Er is dus niet per sé een strikte ‘standaard’ one-size-fits-all werkwijze. Er is namelijk ook geen ‘standaard’ ouder, kind, leerling, cliënt of hulpvrager! In het werken met kinderen en jongeren is het juist de kunst om aan te sluiten bij wat zij op dat moment nodig hebben. In diverse opleidingen en cursussen wordt de rugzak van elke medewerker gevuld met tools, en daarnaast neemt iedere medewerker ook nog zijn eigen persoonlijkheid en ervaringen mee. Dat maakt iedere medewerker uniek!

 

Eerder verschenen in deze serie:

 

 

Wil jij ook werken in de kinderopvang of het sociaal werk?

 

Neem een kijkje op de website www.werkenbijmikenpiwgroep.nl voor een overzicht van alle openstaande vacatures.

 

Vragen? Contact?

 

Heb je naar aanleiding van dit artikel een vraag? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

 

Oproep

 

Werk je bij één van de stichtingen voor Kinderopvang en Sociaal Werk van de MIK & PIW Groep en wil jij ook graag schitteren in deze serie ‘Op de bank met…’?

Ook dan kun je contact opnemen via bovenstaande gegevens en dan komt het vanzelf bij ons terecht.

Geplaatst op 15 september 2023 | Categorie Jongeren, Schoolkind

Vragen? Neem dan contact op!

Je kunt ons alles vragen over het opvoeden, opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongeren.

Heb je vragen naar aanleiding van de artikelen? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Bel onze professionals

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Stel je vraag via WhatsApp

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Onze partners

Opvoeden en opgroeien doe je samen! Wij werken daarom actief samen met gemeenten en partners uit de regio.