Grenzen stellen of straffen? Ken jij het verschil?

17 mei 2024

Opvoeden betekent ook grenzen stellen. Kinderen hebben grenzen nodig om veilig op te kunnen groeien. Ze kunnen de gevolgen van hun gedrag namelijk nog niet goed overzien. Regels en grenzen geven kinderen duidelijkheid en vertrouwen, hierdoor weten ze waar ze aan toe zijn en wat wel en niet mag. Uiteindelijk schuiven die grenzen op en krijgt je kind, naarmate het ouder wordt, stap voor stap meer vrijheid om eigen beslissingen te nemen.

 

In dit artikel zetten wij allerlei interessante links op een rij, waardoor jij als ouder je verder kunt ontwikkelen en bekwamen op het gebied van grenzen stellen, welke leeftijd je kind ook heeft.

 

Grenzen stellen vs. straffen

 

Grenzen stellen is iets heel anders dan straffen. Deze twee begrippen worden nogal eens door elkaar gehaald. Wat is nu eigenlijk het verschil?

 

Grenzen stellen per leeftijdscategorie

 

Meer weten over grenzen stellen per leeftijdscategorie? Hieronder vind je informatie en tips afkomstig van het  NJI (Nederlands Jeugd Instituut):

 

Andere interessante links

 

Als jij als ouder bezig bent met jezelf te verdiepen in het thema ‘grenzen stellen’, vind je onderstaande eerder verschenen artikelen of webinars van Opgroeienin046.nl mogelijk ook interessant:

 

 

Of snuffel gerust eens zelf rond op onze website!

 

Vragen? Contact?

 

Heb je naar aanleiding van dit artikel een vraag? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Geplaatst op 17 mei 2024 | Categorie Baby's, Jongeren, Peuter, Schoolkind

Vragen? Neem dan contact op!

Je kunt ons alles vragen over het opvoeden, opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongeren.

Heb je vragen naar aanleiding van de artikelen? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Bel onze professionals

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Stel je vraag via WhatsApp

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Onze partners

Opvoeden en opgroeien doe je samen! Wij werken daarom actief samen met gemeenten en partners uit de regio.