Zomervakantie! Doe de ‘potjes check’

28 juni 2024

De zomervakantie staat voor de deur. Even helemaal niks, kinderen lekker vrij, tijd voor elkaar en tijd om samen leuke dingen te doen. Of toch niet?! Want… wat als het financieel niet meezit in jouw gezin?

 

Misschien ervaar jij deze periode wel heel anders. Misschien vind je het wel moeilijk om deze 6 weken te overbruggen, nu behalve de school ook de verenigingen en clubjes uit de vaste wekelijkse agenda verdwijnen. Wat ga je met je kind ondernemen als een vakantie, een dagje naar een pretpark, dierentuin of zwembad er financieel niet in zit? Je wil je kind iets leuks en iets extra’s gunnen, net zoals iedereen. Maar met een smalle beurs kan dit een behoorlijke uitdaging zijn.

 

De redenen waarom het nu even niet kan, kunnen heel verschillend zijn. Misschien ben je zonder werk komen te zitten. Misschien ben je langere tijd ziek, waardoor je teruggezakt bent in inkomen. Misschien heb je een modaal inkomen, maar zijn de vaste lasten zo hoog dat je toch maar moeilijk kunt rondkomen. Of misschien ben je gescheiden of door omstandigheden in de schulden gekomen.

 

Wat de reden ook is… het overkomt je! En het overkomt daarmee ook je kinderen.

 

De ‘potjes check’

 

Openheid geven over je situatie kan heel moeilijk zijn. En de stap om hulp te vragen is wellicht groot. Maar weet dat er heel veel mogelijk is! In de gemeentes Sittard-Geleen, Stein en Beek vinden we dat iedereen mee moet kunnen doen. En hiervoor is ook geld beschikbaar!

 

Loop binnen bij het sociaal plein (Sittard-Geleen), de open inloop (Beek) of het wijkinformatiepunt (Stein) van Partners in Welzijn bij jou in de buurt, om met een zogenoemde ‘potjes check’ na te gaan wat er in jouw situatie mogelijk is voor een gezellig dagje uit met het gezin of activiteiten voor je kind. Wellicht zijn er allerlei voorzieningen of ‘potjes’ waar jij recht op hebt! Een medewerker kijkt met je mee en indien mogelijk kan een aanvraag meteen ter plekke geregeld worden.

 

We wensen jou en je gezin een fijne zomer toe!

 

 

Meer lezen? Meer informatie?

 

  • Lees in dit artikel meer over ‘Sam& voor alle kinderen’ in de gemeente Sittard-Geleen
  • Lees hier meer over wat te doen als je geldzorgen hebt

 

 

Vragen? Contact?

 

Heb je naar aanleiding van dit artikel een vraag? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Geplaatst op 28 juni 2024 | Categorie Jongeren, Peuter, Schoolkind

Vragen? Neem dan contact op!

Je kunt ons alles vragen over het opvoeden, opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongeren.

Heb je vragen naar aanleiding van de artikelen? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Bel onze professionals

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Stel je vraag via WhatsApp

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Onze partners

Opvoeden en opgroeien doe je samen! Wij werken daarom actief samen met gemeenten en partners uit de regio.