Als de kosten de pan uit rijzen | Samen voor alle kinderen

13 oktober 2022

Steeds meer gezinnen komen door de oplopende kosten in financiële moeilijkheden.  Niet alleen voor gezinnen die onder de lage inkomensgrens leven is de druk groter geworden. Ook gezinnen met inkomens boven die grens staan onder financiële druk. Vaak is dit voor de buitenwereld niet direct zichtbaar. En het blijft voor veel mensen toch moeilijk om uit te spreken dat ze het financieel moeilijk hebben. ‘Samen voor alle kinderen’ kan helpen.

 

We spreken met Pauline Schaafstra, zij is vanuit de gemeente Sittard-Geleen verbonden aan ‘Sam& voor alle kinderen‘. Zij legt ons uit hoe ‘Samen voor alle kinderen’ werkt in de Westelijke Mijnstreek.

 

“Als je een bijstandsuitkering hebt, dan worden veel zaken automatisch voor je geregeld. Maar zit je niet in de bijstand en heb je financiële hulp nodig, dan moet je zelf gaan zoeken. Je moet zelf die stap zetten en de drempel over om hulp te vragen. Dat is absoluut niet makkelijk voor ouders, maar wel ontzettend belangrijk. Heb je financiële hulp nodig voor je kinderen, klop dan aan bij Sam& voor alle kinderen.”

 

Sam& voor alle kinderen

 

Sam& voor alle kinderen is een samenwerkingsverband van Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Nationaal Fonds Kinderhulp en Stichting Jarige Job.

Samen bieden zij één digitaal loket waar ouders een aanvraag kunnen doen voor voorzieningen die de organisaties aanbieden. Denk hierbij aan schoolspullen, sporten, muziekles, een verjaardag vieren of een dagje uit.

 

“Lekker kunnen sporten bij een club, een laptop voor school, zwemles, een goede fiets om mee naar de middelbare school te gaan, dat zijn allemaal dingen waar kinderen recht op hebben. Wacht daarom niet te lang en vraag op tijd om hulp. We proberen de aanvraag bij Sam& voor alle kinderen zo makkelijk en laagdrempelig mogelijk te maken voor ouders. Klik op de link Sam& voor alle kinderen en je kunt meteen beginnen met het invullen van een aanvraag, door het invullen van je postcode. Je hoeft niet in te loggen met je Digi-D. Wel zijn er een aantal voorwaarden verbonden aan hulp vanuit Sam& voor alle kinderen. Als ouders er niet uitkomen dan kunnen ze hulp krijgen bij hun aanvraag.” aldus Pauline. “Ouders woonachtig in de gemeente Sittard-Geleen kunnen zich melden bij het Sociaal Plein van Partners in Welzijn. Voor de inwoners van de gemeenten Stein en Beek is er de Open Inloop op diverse locaties.”

 

Vragen? Contact?

 

Heb je naar aanleiding van dit artikel een vraag? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Geplaatst op 13 oktober 2022 | Categorie Jongeren, Nieuws, Peuter, Schoolkind

Vragen? Neem dan contact op!

Je kunt ons alles vragen over het opvoeden, opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongeren.

Heb je vragen naar aanleiding van de artikelen? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Bel onze professionals

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Stel je vraag via WhatsApp

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Onze partners

Opvoeden en opgroeien doe je samen! Wij werken daarom actief samen met gemeenten en partners uit de regio.