Beat Blue Monday

14 januari 2022

Op 17 januari 2022 is het Blue Monday, zogenaamd de meest depressieve dag van het jaar. En of dit nu helemaal klopt of niet, het is in ieder geval een dag die in het teken staat van aandacht voor psychische gezondheid. En dat is nodig! Want bijna de helft van de jongeren tussen de 16 en 24 jaar heeft sinds mei 2020 toenemende psychische problemen. We hebben het dan over gevoelens van stress, somberheid, eenzaamheid, piekeren en angst. Jongeren van deze leeftijd kampen wel vaker met sombere gevoelens, maar de aantallen zijn nu veel hoger.

 

Bij Opgroeienin046 besteedden we al eerder aandacht aan dit thema. In het eerder verschenen artikel ‘Praten helpt, luisteren ook‘ vertellen jeugdpsychologen Bram en Kim over het belang van praten als je niet lekker in je vel zit. Maar ook hoe belangrijk het is om als ouder goed naar je kind te luisteren.

 

 

Ook maakten we de serie ‘mentaal fit tijdens deze coronatijd‘ met tips over hoe je gezond kunt blijven door goed voor jezelf te zorgen. Een van die tips is: beweeg! In het in februari 2021 verschenen artikel ‘Het belang van bewegen‘ leggen Sanne en Sjoerd van Ecsplore uit waarom sporten en bewegen zo belangrijk is. Niet alleen voor je lichaam, maar ook voor je geest.

 

 

 

Vanaf maandag 10 januari is Ecsplore weer gestart met Buurt in Actie. Meedoen is gratis, wel even inschrijven.

 

Mind Blue Monday Run

 

Nu we het toch over bewegen hebben … Stichting MIND organiseert op maandag 17 januari aanstaande de Mind Blue Monday Run in heel Nederland, om mensen in beweging te laten komen. Voor zichzelf én voor (andere) mensen met een depressie. Het doel van de actie is om een zo hoog mogelijk bedrag op te halen om psychische klachten bij jongeren te voorkomen en hen die er last van hebben te ondersteunen. MIND zet zich in voor jongeren door middel van voorlichting, hulp en advies en door het bevorderen van openheid. Via deze link vind je meer informatie over Blue Monday, en via deze link kun je je aanmelden voor de Blue Monday Run.

 

In onderstaande video vertelt Jacques Amkreutz wat bewegen voor hem betekent en waarom hij mee doet aan de Mind Blue Monday Run.

 

 

Vragen? Contact?

 

Heb je naar aanleiding van dit artikel een vraag? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Geplaatst op 14 januari 2022 | Categorie Jongeren

Vragen? Neem dan contact op!

Je kunt ons alles vragen over het opvoeden, opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongeren.

Heb je vragen naar aanleiding van de artikelen? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Bel onze professionals

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Stel je vraag via WhatsApp

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Onze partners

Opvoeden en opgroeien doe je samen! Wij werken daarom actief samen met gemeenten en partners uit de regio.