Kunnen lezen en schrijven… niet voor iedereen vanzelfsprekend

9 september 2024

Lezen en schrijven leert iedereen op school. Toch?!
Helaas wonen er in Nederland maar liefst 2,5 miljoen mensen van 16 jaar en ouder die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. Kunnen lezen en schrijven blijkt dus niet voor iedereen zo zelfsprekend…

 

Als je moeite hebt met lezen en schrijven kan het gebruik van een computer of smartphone ingewikkeld zijn. Maar denk bijvoorbeeld ook eens aan het helpen van je kinderen bij het maken van huiswerk, het goed begrijpen van nieuwsbrieven vanuit school, of je kinderen een verhaaltje voorlezen voor het slapen gaan. De meest alledaagse dingen kunnen een obstakel zijn als je moeite hebt met lezen en schrijven.

 

Activiteiten

 

Moeite hebben met lezen en schrijven heeft grote impact op het dagelijks leven. Daarom wordt hier tijdens de ‘Week van lezen en schrijven’, die plaatsvindt van 8 t/m 15 september, extra aandacht aan besteed.

 

Zo staat er een speciale editie op het programma van Open Podium Tekstverslaafd in Poppodium Volt in Sittard, worden er Taal-BINGO’s georganiseerd, is er een voorleesmiddag, en kun je ontdekken welke mogelijkheden er in jouw buurt zijn om beter te leren lezen en schrijven via de Taalkist. De week wordt feestelijk afgesloten met de voorstelling Kikkerkabaal.

 

Meer informatie

 

Het totale overzicht met alle activiteiten en hoe je je hiervoor kunt aanmelden vind je op de website van De Domijnen. Ben of ken jij iemand die moeite heeft met lezen en schrijven? Of zou je aan de slag willen als taalvrijwilliger in een taalcafé? Bekijk dan de info en doe mee met de ‘Week van lezen en schrijven’ bij jou in de buurt!

 

Meer lezen

 

Check ook onze eerder verschenen artikelen:

 

Vragen? Contact?

 

Heb je naar aanleiding van dit artikel een vraag? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Geplaatst op 9 september 2024 | Categorie Baby's, Jongeren, Kinderwens, Peuter, Schoolkind, Zwanger

Vragen? Neem dan contact op!

Je kunt ons alles vragen over het opvoeden, opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongeren.

Heb je vragen naar aanleiding van de artikelen? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Bel onze professionals

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Stel je vraag via WhatsApp

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Onze partners

Opvoeden en opgroeien doe je samen! Wij werken daarom actief samen met gemeenten en partners uit de regio.