Tintelende en slapende handen

Slapende handen en tintelende pijn in de handen of onderarmen zijn klachten die vaak voorkomen in de zwangerschap. Meestal komen de klachten vooral ’s nachts opzetten, maar er zijn vrouwen die er ook overdag last van blijven houden.

 

Krachtverlies

 

Soms is het moeilijk om je handen normaal te gebruiken. Er kan krachtverlies optreden en soms gaan de klachten gepaard met vrij veel pijn. Deze klachten zijn te wijten aan een vochtophoping in het kanaaltje in de onderarm (de zogenaamde carpale tunnel) waardoor belangrijke zenuwen naar de hand lopen.

 

Vingeroefeningen in een bakje warm water kunnen helpen. Na de bevalling zullen de klachten na enkele maanden weer wegtrekken.

 

Omgaan met carpaletunnelsyndroom

 

  • Let op welke bewegingen pijn veroorzaken (denk aan wringen, aardappels schillen, schroeven indraaien) en probeer die te vermijden.
  • Activiteiten waarbij je de armen langdurig op dezelfde manier gebruikt, zoals autorijden, kun je beter vaker onderbreken.
  • ’s Nachts kun je de pols rust geven door hem te spalken. Dat kun je het makkelijkst doen door polsbeschermers voor skaters te dragen.
  • Zijn de klachten echt ernstig, ga dan naar de huisarts of een fysiotherapeut. Een injectie in de carpale tunnel is nog een mogelijke behandeling die tijdelijk verlichting geeft.

Vragen? Neem dan contact op!

Je kunt ons alles vragen over het opvoeden, opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongeren.

Heb je vragen naar aanleiding van de artikelen? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Bel onze professionals

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Stel je vraag via WhatsApp

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Onze partners

Opvoeden en opgroeien doe je samen! Wij werken daarom actief samen met gemeenten en partners uit de regio.