Bevalling bij zwanger

Hoe kies je de plaats van bevalling?

Ben je zwanger zonder medische bijzonderheden en ben je bij de verloskundige onder controle? Dan kun je zelf kiezen of je thuis bevalt of in het Geboortecentrum onder begeleiding van de verloskundige.

 

Word je tijdens de zwangerschap begeleid door de gynaecoloog? Of ontstaan er complicaties tijdens de zwangerschap of bevalling? Dan is het advies om te bevallen in het Zuyderland Geboortecentrum in Heerlen. Dat kan bijvoorbeeld nodig zijn bij een stuitligging van je baby of als je tijdens de zwangerschap een te hoge bloeddruk hebt.

 

Kraamzorg regelen? Regel de kraamzorg op tijd, in ieder geval vóór de 16e week van de zwangerschap. Je kunt zelf je kraamzorgorganisatie kiezen. Informeer bij je zorgverzekeraar op welke vorm van kraamzorg je recht hebt. De kraamverzorgende kan ondersteuning bieden tijdens de bevalling. Die ondersteuning kan zowel thuis als in een geboortecentrum plaatsvinden en soms in een ziekenhuis. Meer informatie over kraamzorg kun je krijgen bij je verloskundige of gynaecoloog.

Vragen? Neem dan contact op!

Je kunt ons alles vragen over het opvoeden, opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongeren.

Heb je vragen naar aanleiding van de artikelen? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Bel onze professionals

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Stel je vraag via WhatsApp

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Onze partners

Opvoeden en opgroeien doe je samen! Wij werken daarom actief samen met gemeenten en partners uit de regio.