Zorg jij ook voor een ander? Vul dan de mantelzorgtest eens in!

6 november 2023

Behalve ‘ouder zijn’ en ‘opvoeden’ en ‘het runnen van een gezin’ hebben veel mensen er nog een taak bij: het zorgen voor naasten, zoals je ouders of schoonouders, of een broer of zus. Met alle liefde wordt deze taak ingevuld, maar dat wil niet zeggen dat het altijd gemakkelijk is of vanzelf gaat. De mantelzorgtest kan inzicht en tips geven.

 
Sittard-Geleen en Heerlen zijn de eerste gemeenten in Limburg waarvan inwoners de online mantelzorgtest kunnen doen. De mantelzorgtest geeft een beeld van hoe zwaar een mantelzorger wordt belast. Mantelzorgers die de test invullen krijgen daarna praktische tips en een overzicht van (lokale) hulp bij zorg voor hun naaste.

 

 
Als mantelzorger heb je vaak veel petten op. Naast je gewone dagelijkse werk, het zorgen voor je eigen gezin en huishouden, het hebben van een sociaal leven vol vrienden en sport… ben je ook nog kok, chauffeur en verzorger voor iemand anders in je naaste omgeving. Deze taken geven veel voldoening, maar zijn soms ook zwaar. Vaak heb je als mantelzorger zelf niet eens in de gaten hoeveel je eigenlijk doet. Of hoe weinig tijd er overblijft voor jezelf. Maar… als je goed voor iemand wil zorgen, moet je ook aandacht voor jezelf hebben! Deze mantelzorgtest kan je daarbij helpen.

 
Mantelzorgers in Sittard-Geleen kunnen de mantelzorgtest via deze link online doen: sittard-geleen.mantelzorgtest.nl

 

Meer lezen?

 

Eerder verschenen artikelen:

Geplaatst op 6 november 2023 | Categorie Nieuws

Vragen? Neem dan contact op!

Je kunt ons alles vragen over het opvoeden, opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongeren.

Heb je vragen naar aanleiding van de artikelen? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Bel onze professionals

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Stel je vraag via WhatsApp

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Onze partners

Opvoeden en opgroeien doe je samen! Wij werken daarom actief samen met gemeenten en partners uit de regio.