Webinar over hooggevoeligheid

27 januari 2023

Op donderdag 2 februari organiseert Opgroeienin046.nl in samenwerking met Senzai een webinar over Hooggevoeligheid. Is jouw kind snel overprikkeld? Reageert het anders dan andere kinderen op geluiden, beelden of drukte? Gevoelig voor kriebelende etiketjes in kleding? Lijkt het goed in de gaten te hebben hoe jij je voelt? Allemaal voorbeelden waar je als ouder van een hooggevoelig kind tegenaan kunt lopen.

 
Wil je dit gratis webinar volgen? Vul onderstaand formulier om je aan te melden.

 

 

Ben jij op zoek naar informatie en tips van een professional die dagelijks werkt met hooggevoelige kinderen? Dan is het webinar over ‘Hooggevoeligheid’ op 2 februari geschikt voor jou. Het webinar is bedoeld voor ouders en professionals die meer willen weten over dit thema.

 

Ruth Schippers, werkzaam bij Senzai, neemt je in dit webinar mee in wat hooggevoeligheid is, waaraan je kunt merken of dit speelt bij jouw kind en hoe je je kind hierbij kunt begeleiden. Zij geeft informatie en tips waar jij iets aan hebt als opvoeder. Ook voor professionals die veel met kinderen werken of ouders begeleiden is dit webinar interessant.

 

 

Hooggevoeligheid en hoogsensitiveit worden vaak in 1 adem genoemd. Het is niet exact hetzelfde. In dit webinar wordt het synoniem ‘hooggevoelig’ gebruikt voor beide.

 

Ouder zijn van een hooggevoelig kind kan uitdagingen en zorgen met zich mee brengen. Op school en/of in de thuissituatie vallen de intense emoties en de andere manier van prikkelverwerking meestal als eerste op in gedrag, dat anders is dan bij niet-hooggevoelige kinderen. Boos is ook écht vurig boos, en die emotie verdwijnt niet zomaar. De drukte en het lawaai in de klas kunnen zorgen dat een hooggevoelig kind zodra het thuis komt doodmoe is, of snel geïrriteerd. Dat jij vanmorgen aan de ontbijttafel verdrietig was omdat je gisteravond ruzie hebt gehad met je partner, heeft je hooggevoelige kind opgemerkt, hoezeer jij het ook dacht niet te laten zien. Het zorgt ervoor dat het zich moeilijk kan concentreren op school.

 

Allemaal voorbeelden van waar je als ouder tegenaan kunt lopen in de dagelijkse opvoeding. Of misschien hoor je ook wel van de leerkracht van je zoon of dochter dat ze niet goed weten hoe om te gaan met het gedrag.
Dit webinar geeft je inzicht in de kenmerken van hooggevoeligheid, de prikkelverwerking, emoties en het gedrag van hooggevoelige kinderen.

 

Meer lezen over hooggevoeligheid op Opgroeienin046.nl?

 

 

Interesse in andere webinars?

 

Op deze pagina vind je webinars die al eerder hebben plaatsgevonden bij Opgroeienin046. Je kunt deze gratis en on demand, dus wanneer het jou uitkomt,  terugkijken. Je kunt tijdens het kijken nog steeds je vragen stellen via de chat. Wij zullen hier dan op een later moment op reageren via de mail en je op weg helpen naar de juiste informatie, of toeleiden naar de juiste professional.

 

Vragen? Contact?

 

Heb je naar aanleiding van dit artikel een vraag? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Geplaatst op 27 januari 2023 | Categorie Jongeren, Peuter, Schoolkind

Vragen? Neem dan contact op!

Je kunt ons alles vragen over het opvoeden, opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongeren.

Heb je vragen naar aanleiding van de artikelen? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Bel onze professionals

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Stel je vraag via WhatsApp

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Onze partners

Opvoeden en opgroeien doe je samen! Wij werken daarom actief samen met gemeenten en partners uit de regio.