Het begin van een nieuw schooljaar

1 september 2023

Altijd weer een bijzondere periode, dit begin van een nieuw schooljaar. We moeten met z’n alleen weer het ritme en de regelmaat in. De kinderen maken een nieuwe start in een nieuwe klas met een nieuwe leerkracht, of zelfs op een nieuwe school. De sportclubjes, scouting en muzieklessen beginnen weer. Kortom: een hele verandering ten opzichte van die lange zomervakantie.

 

Voor het ene kind een zegen, want de verveling sloeg toe. Voor het andere kind een niet zo fijne periode, want het is zo spannend op die nieuwe school. De ene ouder haalt opgelucht adem, want het gedrag van de kinderen is minder druk als ze weer naar school gaan. De andere ouder voelt zich verdrietig, want het gemis is zo groot als ieder gezinslid weer zijn of haar eigen weg gaat.
Het hoort er allemaal bij, niets is raar!

 

Lees- en kijktips voor aan het begin van het schooljaar

 

Omdat dit begin van het schooljaar zo’n bijzondere periode is vol veranderingen en emoties, hebben we er de afgelopen jaren op verschillende manieren aandacht aan besteed.

Hieronder vinden jullie links naar allerlei artikelen boordevol tips, informatie en herkenning.

Veel lees- en kijkplezier, en succes deze eerste weken van het nieuwe schooljaar!

 

 

Vragen? Contact?

 

Heb je naar aanleiding van dit artikel een vraag? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Image by Freepik

Geplaatst op 1 september 2023 | Categorie Jongeren, Peuter, Schoolkind

Vragen? Neem dan contact op!

Je kunt ons alles vragen over het opvoeden, opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongeren.

Heb je vragen naar aanleiding van de artikelen? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Bel onze professionals

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Stel je vraag via WhatsApp

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Onze partners

Opvoeden en opgroeien doe je samen! Wij werken daarom actief samen met gemeenten en partners uit de regio.