Gymzaal Overmunthe in Urmond omgebouwd tot ware pietenschool

5 december 2019

In aanloop naar het Sinterklaasfeest konden kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 9 jaar, als ze goed hun best deden, een pietendiploma verdienen. Om de onderscheiding te ontvangen moeten er verschillende onderdelen beheerst worden: over daken lopen, pakjes door de schoorsteen gooien, klimmen, de pietenstormbaan bedwingen en dansen op sinterklaasmuziek. Zo’n 100 gemotiveerde jeugdige hulppieten hadden zich ingeschreven voor deze sportieve opleiding.
 

Combinatiefunctionaris Sjoerd Rietjens van Ecsplore is tevreden over de verrichtingen van de kinderen. Ecsplore organiseert wekelijks bewegingsactiviteiten voor jonge kinderen. Doel van deze activiteiten is het bewegen en gezond gedrag van de jeugd stimuleren. Op het einde van de activiteit is er voor iedere deelnemer een echt pietendiploma en een gezonde traktatie in de vorm van een mandarijn. Dit laatste is vooral om nadruk te leggen gezond eten en snoepen.

 

Bekijk hier de reportage van L1

 

Bron: 1Limburg

Geplaatst op 5 december 2019 | Categorie Schoolkind

Vragen? Neem dan contact op!

Je kunt ons alles vragen over het opvoeden, opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongeren.

Heb je vragen naar aanleiding van de artikelen? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Bel onze professionals

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Stel je vraag via WhatsApp

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Onze partners

Opvoeden en opgroeien doe je samen! Wij werken daarom actief samen met gemeenten en partners uit de regio.