Estafette voor een Rookvrije Generatie

3 december 2021

Kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding te gaan roken. Zodat ze opgroeien tot een generatie die zélf kan kiezen voor een gezonde, rookvrije toekomst. Dat is de ambitie van de beweging ‘Een Rookvrije Generatie’.

 

 

Om meer Zuid-Limburgse kinderen gezond te laten opgroeien, is het realiseren van een rookvrije generatie van groot belang. In Zuid-Limburg worden namelijk meer kinderen te vroeg geboren en/of hebben ze een te laag geboortegewicht. Inmiddels is bekend dat roken hier een rol in speelt.

Ook is duidelijk dat de gezondheid van een kind voor, tijdens en na de geboorte een belangrijke voorspeller is van fysieke en mentale problemen op latere leeftijd.

 

Rookvrije omgeving

 

In dit filmpje krijgt Raymond Clement, bestuurder van de MIK & PIW Groep het estafette bord overgedragen van Human Kind, om de kinderopvang volledig rookvrij te maken.

“Onze locaties zijn uiteraard rookvrij”, zegt Clement. “Maar we willen ook naar een rookvrije omgeving.”

 

Wat houdt dat in, een rookvrije omgeving?

 

“Niet roken in de buurt of in het zicht van kinderen. Want waar goed voorbeeld doet volgen, doet slecht voorbeeld dat helaas ook. Kinderen doen niet wat je zegt, kinderen doen wat jij doet.”

 

Clement vervolgt: “De komende tijd gaan we ons inzetten om de omgeving rondom onze kinderopvang locaties zo snel mogelijk rookvrij te krijgen. En als dit gelukt is, geven we het estafette bord weer door.”

 

Meer informatie

 

www.rookvrijegeneratie.nl

 

Nieuw in onze regio! Rookvrije Start en Rookvrije Omgeving | Trendbreuk Zuid-Limburg (trendbreukzuidlimburg.nl)

Geplaatst op 3 december 2021 | Categorie Baby's, Peuter, Schoolkind

Vragen? Neem dan contact op!

Je kunt ons alles vragen over het opvoeden, opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongeren.

Heb je vragen naar aanleiding van de artikelen? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Bel onze professionals

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Stel je vraag via WhatsApp

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Onze partners

Opvoeden en opgroeien doe je samen! Wij werken daarom actief samen met gemeenten en partners uit de regio.