Een muziekstudio voor en door jongeren… Lindenheuvel bouwt!

8 juli 2021

Vorige week zijn we een kijkje gaan nemen bij het jongerenwerk van Partners in Welzijn in de wijk Lindenheuvel in Geleen. Het jongerenwerk gaat hier o.a. een muziekstudio voor en door jongeren realiseren. De verbouwing is gestart op 1 juli, en de plannen klinken veelbelovend!
 

 

Jongerenwerker Said Hammoud vertelt: “Vandaag is de aftrapbijeenkomst rondom de bouw van de muziekstudio in Lindenheuvel. Pre-tieners, tieners en jongeren zijn samen met buurtbewoners bij elkaar gekomen om een muziekstudio te realiseren in de wijk. Voor en door de wijk!”

 

Hoe zijn jullie op dit idee gekomen?

 

“De reden is met name de interesse voor muziek en de behoefte tot talentontwikkeling onder de doelgroep. Tijdens het ambulant werken en tijdens de jongeren-inloopmomenten in wijkcentrum De Linde hebben wij een behoeftepeiling gedaan. Daar is uitgekomen dat de jongeren graag iets met muziek willen doen. Hiphop, rap, zang.  Wij willen hier graag een plaats voor bieden aan de jongeren, vandaar dat we vandaag gestart zijn met het realiseren van een muziekstudio voor jongeren.”

 

Welke jongeren kunnen hier terecht?

 

“De doelgroep die door het jongerenwerk bereikt wordt, heeft een grote leeftijdsmarge. Eigenlijk van kind tot jongvolwassene. Pre-tieners, tieners, jongeren. Dus iedereen van 6 tot en met 27 jaar is hier van harte welkom om te werken een stukje talentontwikkeling.”

 

Wat gaat er precies gebouwd worden?

 

In de video is te zien dat de jongerenruimte flink onder handen genomen door jongeren en buurtbewoners. Een gedeelte wordt straks geheel geïsoleerd, de muren netjes afgewerkt, vloer erin. “We willen deze ruimte in de toekomst gaan gebruiken voor creatieve activiteiten,” legt Said uit.

 

Een volgende ruimte wordt in tweeën gedeeld is het plan. “Aan de ene kant komt een Esport-zone. Er komt airco en een paar bankstellen. Ook gaan we de ramen blinderen. Er komt een televisie met een spelcomputer, zodat jongeren ook vanuit de gedeelde interesse Esports elkaar gezellig kunnen ontmoeten,” verklaart Said.

 

“Aan de andere kant komt de muziekstudio voor jongeren. Momenteel zijn hier enkele jongeren en buurtbewoners bezig met het bouwen van een wand.  Uiteindelijk zal aan de linkerzijde een deur komen waar de jongeren straks de studio binnen kunnen komen. Deze ruimte gaat dus omgetoverd worden tot muziekstudio voor jongeren; om talent te kunnen ontplooien. Denk aan zang, rap… noem maar op!”

 

Wat vinden de jongeren hier zelf van?

 

Rosa (14) is één van de jongeren die helpt met het bouwen van de muziekstudio. Zij gaat er straks ook zelf gebruik van maken. “Ik vind het zelf een hele grote kans voor jongeren, omdat ze zichzelf willen bewijzen maar het 9 van de 10 keer niet durven. En ik vind het zelf ook gewoon leuk om muziek te maken en het dan te presenteren,” legt Rosa uit. “Ik wil hier vooral iets gaan doen met zang en rap!”

 

Op de vraag waarom Rosa zo graag naar de jongereninloop komt, antwoordt ze heel vastberaden: “Dat is omdat het hier heel anders dan waar ik meestal ben. Het is een hele vertrouwde plek. Ik kan hier echt mezelf zijn. Ik kan mezelf laten zien. En door bepaalde omstandigheden die er in mijn leven gebeurd zijn, heb ik gewoon heel veel vertrouwen nodig. En dat heb ik hier!”

 

Uiteraard gaat Opgroeienin046 ook weer een kijkje nemen bij het jongerenwerk in wijkcentrum De Linde als de verbouwing klaar is en de muziekstudio voor jongeren geopend wordt!

 

Meer lezen?

 

Lees ook deze eerder verschenen artikelen bij Opgroeienin046 over het jongerenwerk:

 

Vragen? Contact?

 

Heb je naar aanleiding van dit artikel een vraag? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Geplaatst op 8 juli 2021 | Categorie corona, Jongeren, Nieuws, Schoolkind

Vragen? Neem dan contact op!

Je kunt ons alles vragen over het opvoeden, opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongeren.

Heb je vragen naar aanleiding van de artikelen? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Bel onze professionals

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Stel je vraag via WhatsApp

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Onze partners

Opvoeden en opgroeien doe je samen! Wij werken daarom actief samen met gemeenten en partners uit de regio.