Voeding van de baby

Welke controles kan ik verwachten na de bevalling?

Na de geboorte en na inschrijving van je kindje bij de burgerlijke stand krijgt de Jeugdgezondheidszorg (consultatiebureau) bericht van de gemeente. Zij nemen aan het eind van de kraamperiode de medische zorg voor je baby over. Daar hoef je niets voor te doen: een verpleegkundige van het consultatiebureau neemt contact met je op voor een kennismakingsgesprek.

 

In de tweede week na de geboorte brengt een jeugdverpleegkundige een huisbezoek. Zij heeft dan een overdracht van de verloskundige en kraamzorg ontvangen en kan ingaan op sommige zaken die hebben gespeeld of waar je vragen over hebt.

 

De eerste afspraak met een jeugdarts vindt plaats wanneer je kindje 4 weken oud is. Mocht het nodig zijn, kun je altijd eerder terecht en het consultatiebureau bellen. De jeugdarts en jeugdverpleegkundige volgen samen met jou de groei en ontwikkeling van jouw baby. In het begin zal dat 2-wekelijks plaatsvinden, naarmate je kindje ouder wordt zal die frequentie minder worden.

 

De jeugdgezondheidszorg volg je kind tot het 18e levensjaar. De jeugdarts en jeugdverpleegkundige werken nauw samen met andere professionals zoals maatschappelijk werk, opvoeddeskundige en de huisarts.

Ouder en baby samen

Vragen? Neem dan contact op!

Soms lopen de dingen niet zoals gehoopt. Samen met jou zoeken we naar een oplossing! Daarom kun je ons alles vragen over het opvoeden, opgroeien, de verzorging of gezondheid van jouw baby, peuter, kind en jongere. Wie wij zijn? Pedagogen, psychologen kind & jeugd en andere deskundigen. Wij werken in de regio Westelijke Mijnstreek actief samen met huisartsen, jeugdartsen en ketenpartners en denken graag met je mee (en vinden niets gek).

Bel onze professionals

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Stel je vraag via WhatsApp

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Onze partners

Opvoeden en opgroeien doe je samen! Wij werken daarom actief samen met gemeenten en partners uit de regio.