Voeding van de baby

Welke controles kan ik verwachten na de bevalling?

Na de geboorte en na inschrijving van je kindje bij de burgerlijke stand krijgt de Jeugdgezondheidszorg (consultatiebureau) bericht van de gemeente. Zij nemen aan het eind van de kraamperiode de medische zorg voor je baby over. Daar hoef je niets voor te doen: een verpleegkundige van het consultatiebureau neemt contact met je op voor een kennismakingsgesprek.

 

In de tweede week na de geboorte brengt een jeugdverpleegkundige een huisbezoek. Zij heeft dan een overdracht van de verloskundige en kraamzorg ontvangen en kan ingaan op sommige zaken die hebben gespeeld of waar je vragen over hebt.

 

De eerste afspraak met een jeugdarts vindt plaats wanneer je kindje 4 weken oud is. Mocht het nodig zijn, kun je altijd eerder terecht en het consultatiebureau bellen. De jeugdarts en jeugdverpleegkundige volgen samen met jou de groei en ontwikkeling van jouw baby. In het begin zal dat 2-wekelijks plaatsvinden, naarmate je kindje ouder wordt zal die frequentie minder worden.

 

De jeugdgezondheidszorg volg je kind tot het 18e levensjaar. De jeugdarts en jeugdverpleegkundige werken nauw samen met andere professionals zoals maatschappelijk werk, opvoeddeskundige en de huisarts.

Ouder en baby samen

Vragen? Neem dan contact op!

Je kunt ons alles vragen over het opvoeden, opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongeren.

Heb je vragen naar aanleiding van de artikelen? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Bel onze professionals

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Stel je vraag via WhatsApp

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Onze partners

Opvoeden en opgroeien doe je samen! Wij werken daarom actief samen met gemeenten en partners uit de regio.