Veilig zwanger

Gezond leven is belangrijk voor jou én voor je baby. Wat mag je wel? Wat kun je beter niet doen?

 

Let goed op je gezondheid

 

Als je zwanger bent, is het goed om extra voorzichtig te zijn met je gezondheid. Dit betekent dat je moet letten op wat je eet, maar bijvoorbeeld ook op hoe lang je in de zon zit, of je op je werk te maken hebt met schadelijke stoffen en of je in contact komt met bijvoorbeeld röntgenstraling.

 

Genotmiddelen

 

Roken, drank en drugs zijn genotmiddelen die schadelijk zijn voor je eigen gezondheid en ook voor de gezondheid van je ongeboren kind. Daarom is het beter om niets van deze middelen te gebruiken tijdens je zwangerschap. Ook meeroken is schadelijk.

 

Ziekten

 

Er zijn veel infectieziekten die je kunt krijgen en die schadelijk zijn voor de gezondheid van je ongeboren kind, bijvoorbeeld rodehond. Sommige van deze ziekten lijken onschuldig, maar kunnen grote gevolgen hebben.

 

Medicijnen

 

Ziekten zijn soms gemakkelijk te bestrijden met medicijnen, maar als je zwanger bent, kun je lang niet alle medicijnen gebruiken. Vaak zijn er negatieve bijwerkingen waardoor de gezondheid van je ongeboren kind in gevaar komt.

 

Kijk ook eens bij:

 

Waarzitwatin.nl – zwanger

keurmerk opvoedencontent
Opvoedinformatie Nederland zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Vragen? Neem dan contact op!

Je kunt ons alles vragen over het opvoeden, opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongeren.

Heb je vragen naar aanleiding van de artikelen? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Bel onze professionals

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Stel je vraag via WhatsApp

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Onze partners

Opvoeden en opgroeien doe je samen! Wij werken daarom actief samen met gemeenten en partners uit de regio.