Geen zin in seks

Tijdens je zwangerschap verandert niet alleen je lichaam, maar ook hoe je je voelt. Dat is logisch, want de hormonen gieren door je lijf. Voor je partner is dit natuurlijk ook even wennen.

 

De zin in seks verandert

 

De ene vrouw heeft tijdens haar zwangerschap minder zin in seks dan daarvoor, de andere juist meer. Daar hoef je je geen zorgen om te maken. Het is namelijk heel normaal dat de zin in seks verandert, zowel bij jou als bij je partner.

 

Misschien heb je minder zin

 

De eerste weken hebben de meeste vrouwen minder zin in seks omdat ze misselijk of moe zijn. Dit is volkomen begrijpelijk. Als je partner hiernaar vraagt, is het belangrijk dat je dit uitlegt. Wanneer de misselijkheid over is en je minder moe bent, krijg je vaak weer meer zin in seks.

 

Misschien heeft je partner minder zin

 

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je partner minder zin heeft in seks. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Jij verandert lichamelijk. Het wordt steeds duidelijker zichtbaar dat je zwanger bent. Het kan zijn dat je partner daar zo van onder de indruk is, dat hij het minder fijn vindt om te vrijen. Misschien is hij ook bang om de baby pijn te doen tijdens het vrijen.

 

Toon begrip

 

De manier waarop jullie omgaan met deze veranderende behoefte aan seks, is belangrijk voor jullie relatie. Probeer geduld te hebben met elkaar. Praat er eventueel over en gun elkaar de tijd om aan de nieuwe situatie te wennen.

keurmerk opvoedencontent
Opvoedinformatie Nederland zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Vragen? Neem dan contact op!

Je kunt ons alles vragen over het opvoeden, opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongeren.

Heb je vragen naar aanleiding van de artikelen? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Bel onze professionals

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Stel je vraag via WhatsApp

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Onze partners

Opvoeden en opgroeien doe je samen! Wij werken daarom actief samen met gemeenten en partners uit de regio.