Buik

Bij sommige vrouwen zie je al snel dat ze in verwachting zijn, terwijl je het bij andere vrouwen pas ziet als ze zeven maanden zwanger zijn. Dat heeft met allerlei factoren te maken, bijvoorbeeld met de bouw van je lichaam.

 

Harde buik

 

Na vier of vijf maanden kan je lichaam gaan oefenen voor de bevalling. De spieren van je baarmoeder trekken dan samen. Zo oefenen ze voor de weeën. Je buik voelt dan strak en hard aan. Daarom zeggen we dan dat je een ‘harde buik‘ hebt.

 

Liggen en slapen

 

Aan het einde van de zwangerschap is het soms moeilijk om lekker te slapen. Je kunt dan moeilijk een goede positie vinden om te liggen. Soms krijg je klachten als je op je rug slaapt. Je baarmoeder drukt dan op je aderen. Daar kun je duizelig of benauwd van worden. Dan is het beter om op je zij te slapen, met een kussentje onder je buik, een kussentje tussen je benen en een kussentje in je onderrug.

 

Probeer vanaf 28 weken zwangerschap altijd op de zij in te slapen en de rugligging te vermijden. Dit is het veiligst voor jou en je baby.

 

Tips voor je buik

 

  • Smeer je buik vaak in met crème. Je huid blijft dan soepel.
  • Wordt je buik erg zwaar? Dan kun je een steunband dragen. Dat voelt prettiger.

Vragen? Neem dan contact op!

Je kunt ons alles vragen over het opvoeden, opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongeren.

Heb je vragen naar aanleiding van de artikelen? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Bel onze professionals

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Stel je vraag via WhatsApp

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Onze partners

Opvoeden en opgroeien doe je samen! Wij werken daarom actief samen met gemeenten en partners uit de regio.