Webinar Social Media & Gamen

13 januari 2023

Op dinsdag 24 januari organiseert Opgroeienin046.nl in samenwerking met het Jeugd- en Gezinswerk van Partners in Welzijn en Mondriaan Preventie een webinar over Social Media & Gamen.

 

Margriet (schoolmaatschappelijk werker bij PIW) en Judith (preventiemedewerker bij Mondriaan) nemen ouders van kinderen tussen 10 en 14 jaar mee in de online wereld van kinderen en pubers.

 

Wil je het webinar volgen? Vul onderstaand formulier in en krijg gratis toegang.

 

 

 

Social media is niet meer weg te denken uit ons leven. Kinderen weten vaak al heel jong hoe ze filmpjes kunnen kijken op Youtube, hoe ze kunnen scrollen en liken. Op de basisschool hebben kinderen vaak groepsapps met de klas en treffen ze elkaar na school in een online game.

 

Omdat je als ouder in je eigen jeugd geen beschikking had over een smartphone of tablet, en je dus niet kan terugvallen op ervaringen uit je eigen jeugd, kan het in de opvoeding van je kind best een uitdaging zijn om een goede balans te vinden in het gebruik van deze middelen.

 

Social media en gamen zijn onderwerpen die ontzettend actueel zijn, veel ouders hebben er vragen over. Daarom besteden we er op dit platform regelmatig aandacht aan.

 

Meer lezen over social en media en gamen op Opgroeienin046.nl?

 

In het eerder verschenen artikel Gamen: hoort het erbij of kunnen ze ook zonder? leggen Tars en Petra, beide psychologen kind- en jeugd bij het Centrum voor Jeugd en Gezin, uit waarom gamen nu precies zo interessant is voor kinderen en jongeren.

 

In het artikel Wanner wordt gamen een probleem?  zijn diverse professionals aan het woord over gamen als populaire vrijetijdsbesteding onder kinderen en jongeren, en de zorgen van ouders hieromtrent.

 

Als je op zoek bent naar Tips voor het social media gebruik van je kind  lees dan verder in dit artikel waarin jeugd- en gezinswerkers Josine en Ludy van Partners in Welzijn vertellen over toezicht op het social media gebruik van je kind, over fake berichten en profielen.

 

Nicole en Tahnee, schoolmaatschappelijk werkers bij Partners in Welzijn, hebben een tijdje geleden een webinar gegeven over Seksuele Ontwikkeling Online.  Check deze pagina om dit webinar on demand terug te kijken.

Op deze pagina vind je ook andere webinars die al eerder hebben plaatsgevonden en je gratis on demand kunt terugkijken. Je kunt tijdens het kijken nog steeds je vragen stelen via de chat. Wij zullen hier dan op een later moment op reageren via de mail en je op weg helpen naar de juiste informatie, of toeleiden naar de juiste professional.

 

Vragen? Contact?

 

Heb je naar aanleiding van dit artikel een vraag? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Geplaatst op 13 januari 2023 | Categorie Jongeren, Schoolkind

Vragen? Neem dan contact op!

Je kunt ons alles vragen over het opvoeden, opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongeren.

Heb je vragen naar aanleiding van de artikelen? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Bel onze professionals

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Stel je vraag via WhatsApp

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Onze partners

Opvoeden en opgroeien doe je samen! Wij werken daarom actief samen met gemeenten en partners uit de regio.