Aanmelden voor webinar ‘Seksuele Ontwikkeling Online’

5 oktober 2022

Op maandag 7 november organiseert Opgroeinin046 een webinar over Seksuele Ontwikkeling Online, bedoeld voor ouders van (aanstaande) pubers. Scroll snel door om je aan te melden!

 

Sociale media zijn niet meer weg te denken uit het leven van onze jongeren. Contact onderhouden met vrienden via Snapchat, videobellen, elkaar grappige foto’s en filmpjes sturen, online gamen en nieuwe mensen leren kennen. De hele wereld is binnen handbereik, gewoon vanaf de bank of vanuit je slaapkamer.

 

Bij het opgroeien hoort ook de seksuele ontwikkeling. En aangezien jongeren een groot deel van hun vrije tijd doorbrengen op het internet, vindt hier logischerwijs ook een deel van hun seksuele ontwikkeling plaats. Dit is voor veel ouders een hele nieuwe dimensie in de opvoeding, we hebben het zelf immers niet meegemaakt toen wij deze leeftijd hadden. Wat is normaal gedrag online? En wanneer is het gedrag van je kind zorgelijk? Waar moet je als ouder op letten?

 

Webinar

 

In de media  zien we dat seksueel grensoverschrijdend gedrag online (maar ook in real life) steeds meer lijkt toe te nemen. Nicole Coenraad en Tahnee Kerbusch – beiden werkzaam als schoolmaatschappelijk werker bij Partners in Welzijn – nemen je in dit webinar mee in de online wereld en de seksuele ontwikkeling van jongeren online. Ze geven o.a. uitleg en tips over termen als ‘sexting’ en ‘creepshots’.

 

Op deze vragen krijg je antwoord in het webinar:
 • Wat komen jongeren zoal tegen op social media?
 • Wat doen jongeren op seksueel gebied online?
 • Hoe herken je dat je kind online in een moeilijke situatie is beland?
 • Tips voor ouders om je kind op een positieve manier te ondersteunen

 

Wanneer

 

 • Maandag 7 november
 • Van 19.30 tot ongeveer 21.00 uur

 

Aanmelden

 • Het webinar ‘Seksuele Ontwikkeling Online’ is bedoeld voor ouders van pubers en van bijna-pubers
 • Het is gratis te volgen op laptop, pc, tablet of telefoon
 • Privacy gewaarborgd
 • Na afloop ontvang je een replay
 • Via de privéchat kun je vragen stellen tijdens het webinar

 

Andere webinars?

 

Hou onze website in de gaten voor een overzicht van alle webinars die je kunt terugkijken en de aankondiging van nieuwe webinars.

 

Vragen? Contact?

 

Heb je naar aanleiding van dit artikel een vraag? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Geplaatst op 5 oktober 2022 | Categorie Jongeren, Nieuws, Schoolkind

Vragen? Neem dan contact op!

Je kunt ons alles vragen over het opvoeden, opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongeren.

Heb je vragen naar aanleiding van de artikelen? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Bel onze professionals

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Stel je vraag via WhatsApp

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Onze partners

Opvoeden en opgroeien doe je samen! Wij werken daarom actief samen met gemeenten en partners uit de regio.