We blijven sporten!

25 maart 2020

Aangezien de leerlingen in het primaire onderwijs nog zeker 2 weken thuis zitten betekent dit dat er ook geen gymlessen zijn. Of toch wel? Ecsplore komt met een aangepast aanbod. Daar waar zij normalerwijze de lessen op scholen geven, gaan de gymlessen nu in filmpjes online! Dit zijn de ‘beweegchallenges’ die leerlingen zelf thuis kunnen doen.
 

Beweegchallenges

 

‘’De beweegchallenges komen via filmpjes op de facebookpagina en youtube kanaal van Ecsplore te staan. We dagen de kinderen daarbij uit om hun resultaat te delen in de reacties’’, zo vertelt Luc Spruit, vakleerkracht bewegingsonderwijs bij Ecsplore. ”Het zijn laagdrempelige oefeningen die in huis uitvoerbaar zijn. Er wordt gebruik gemaakt van materialen die kinderen makkelijk in huis kunnen vinden, zoals lege flessen, sokken of wc-rollen.”

 

Hierboven zie je een voorbeeld van één van de filmpjes die de komende dagen door Ecsplore gepost gaan worden.

 

Ouders ontlasten

 

Ecsplore teamleider Dean Wolters geeft aan dat de kinderen in Nederland ten opzichte van andere landen in Europa het meeste zitten. Doordat de scholen gesloten zijn, bewegen de kinderen nog minder dan normaal. Wolters geeft ook lachend aan dat de filmpjes de ouders in deze moeilijke thuissituatie een beetje kunnen ontlasten.

 

Beweeg Huiswerk!

 

Luc Spruit vertelt: ”Ecsplore heeft een beweegplanning gemaakt voor de kinderen thuis. Per dag staan hier opdrachten in die de kinderen kunnen uitvoeren. We beginnen met een opwarmoefening, gevolgd door een kernspel en tot slot een een cooling-down”.

 

Voedingschallenges

 

”Deze opdrachten bedoelt voor leerlingen van groep 3 t/m 8 zijn gemakkelijk te volgen. De voedingschallenge wordt dagelijks gecommuniceerd en geeft tips over het voedingspatroon zoals: drink 5 glazen water vandaag, eet 2 stuks fruit en maak een fruit/groente-smoothie.”

 

Meer informatie?

 

Bekijk de filmpjes op het youtube kanaal van Ecsplore!

 

Volg Ecsplore op Facebook!

 

Kijk voor alle activiteiten van Ecsplore op www.ecsplore.nl

Geplaatst op 25 maart 2020 | Categorie Jongeren, Schoolkind

Vragen? Neem dan contact op!

Je kunt ons alles vragen over het opvoeden, opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongeren.

Heb je vragen naar aanleiding van de artikelen? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Bel onze professionals

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Stel je vraag via WhatsApp

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Onze partners

Opvoeden en opgroeien doe je samen! Wij werken daarom actief samen met gemeenten en partners uit de regio.