Waar op stap met een dreumes in 046? | Saar blogt

24 juni 2022

Saar is moeder van dreumes Noor. Dat is weer even wat anders dan de baby-tijd! Opeens kan Noor lopen, heeft ze een eigen willetje, slaapt ze minder… Zeker nu het weer zomer is ondervindt Saar de verschillen ten opzichte van een jaar geleden. Rustig op een terras zitten? In dat leuke jurkje? Tijd om uitgebreid bij te praten met vriendinnen? Vergeet het maar… op stap met een dreumes vraagt om heel andere skills dan op stap met een baby!

 

In dit ‘ouder-blog’ is Saar aan het woord. Saar is één van de ouders die Opgroeienin046 regelmatig voorziet van interessante belevenissen, leuke anekdotes en leerzame inzichten die zij als moeder van een dreumes opdoet.

 

Van baby naar dreumes

 

Je knippert even met je ogen en opeens is je baby een dreumes van 1,5 jaar… Wat gaat dat snel! En wat leren die kindjes wel niet allemaal in deze korte tijd… Ik herinner me nog als de dag van gisteren dat onze Noor ter wereld kwam en zoet in haar wiegje lag te slapen met van die kleine schattige knuistjes. En nu, anderhalf jaar later, is ze al druk doende met zelf de wereld te ontdekken. Alles is alweer anders, ik hou het soms niet bij. Ben ik gewend aan het één, kondigt zich alweer een nieuw stapje aan. Ik vergeet soms mezelf de kans te geven als moeder rustig mee te groeien. Wat zeg ik?! Rustig is er niet eens bij 😉

 

De tweede zomer met onze Noor

 

We komen ogen te kort, want ze wandelt inmiddels lekker eigenwijs de wijde wereld in. En met het mooie weer van de laatste weken, gaat ze op ontdekkingstocht naar allemaal leuke dingen om te doen. Het badje buiten in de tuin is uiteraard een grote hit, mits het water op goede temperatuur is en het in Noors planning past om een teentje in het water te zetten. Je weet het immers nooit met die dreumesen… Het ene moment willen ze in het water, en het andere moment vertikken ze het om ook maar één voet in het met een rood hoofd en oververhit lijf opgeblazen zwembadje te zetten. De bak om de voetjes in af te spoelen vindt Noor trouwens ook prima om in te badderen… Had ze dat nu maar even gezegd voordat we met het zweet op onze hoofden het complete wildpark van de Action hadden opgeblazen!

 

Mama-tijd: afspreken met vriendinnen

 

Met dit heerlijke weer vind ik het altijd heerlijk om zo nu en dan met een of meerdere vriendinnen af te spreken. We zijn gewend om dan lekker op een terrasje te zitten, of ergens wat te gaan eten. Maar ook dit heeft zo een hele nieuwe invulling gekregen… Want opeens denk ik niet alleen maar na over in welk jurkje ik er het leukste uitzie. Neehee; het is óók handig als mijn billen er niet onderuit piepen wanneer ik mijn dreumes even van de grond moet vegen. Oh en een lange jurk die makkelijk open waait heeft ook zeer veel nadelen, ben ik onlangs achter gekomen… goed nadenken dus Saar, niet zomaar wat uit de kast trekken!

 

Op stap met een dreumes… hoe dan?

 

Ik hoor het mijn mede-mama’s met wat oudere kinderen dan Noor nog zeggen: met een klein kind op het terras is niet te doen!! Vorige zomer, toen mijn dreumes nog een baby was, dacht ik echt: ‘Huh!? Wat doen ze toch moeilijk! Op stap met een dreumes kan toch niet zo moeilijk zijn?’ Maar ja… ik snap ze nu, voortschrijdend inzicht, laten we het daar maar op houden. Daar staat je kind dan opeens, bij iemand anders het eten van het bord af te kijken. Of ze wil graag rondlopen en op ontdekkingstocht op een terras dat nét aan een te drukke straat ligt. De beker met drinken lekker over zichzelf heen gooien gebeurt ook regelmatig, en poepen doet ze dan juist als we ergens zijn waar geen kinder-verschoningsplek is… zucht. Op stap met een dreumes… ik vind het soms maar ingewikkeld!

 

Leuke kindvriendelijke plekjes in de 046-regio

 

Daarom, om het toch een beetje draaglijker te maken voor alle mama’s, papa’s en misschien wel grootouders: een lijstje met plekjes in of rond de Westelijke Mijnstreek, waar je dreumes zich veilig kan amuseren, verschoond kan worden, en jij ook nog tijd overhoudt om bij te praten met je vriendinnen hopelijk! Dit lijstje heb ik samen met mijn vriendinnen opgesteld (en nee, wij zijn niet gesponsord in welke vorm dan ook, was het maar waar ;-). Het staat boordevol met plekjes waar het leuk(er) en misschien een beetje makkelijker is om met je kinderen heen te gaan. Vul het gerust aan in een reactie onder dit artikel op de social media-pagina’s van Opgroeienin046, zodat we samen het lijstje nog leuker en completer kunnen maken!

 

Let wel: Alles is op eigen risico, op stap met een dreumes is natuurlijk een heel persoonlijke ervaring. En… ik heb nog láng niet alles zelf uitgeprobeerd, aangezien ik er nu ook heel vaak voor kies om lekker thuis in de tuin te lunchen en te borrelen. Omdat dit wel zo makkelijk is met Noor. Ohhh… ik klink nu echt net zoals al die andere moeders die ik een jaar geleden nog niet begreep 😛

 

liefs, Saar.

 

 • Down Under (binnen), Sittard
 • Vief Heringe (buiten), Sittard
 • Aan de Meule (buiten), Sittard
 • Kodoo (binnen), Sittard
 • De Biesenhof (buiten en binnen), Geleen
 • De Dikke Daniker, Geleen
 • De Bokkereyer (buiten), Sweikhuizen
 • Windraak31 (buiten en binnen), Windraak
 • Kasteelpark (met entree), Born
 • De Oude Pastorie (buiten en binnen), Beek
 • Aan de Meule (buiten), Beek
 • De Hompesche Molen, Stevensweert
 • Pannenkoekenhuis (binnen en buiten), Thorn
 • De Pannenkoekenplaets (buiten), Schimmert
 • ’t Spoarhutje (buiten), Nieuwstadt
 • ’t Koetshoes (buiten), Valkenburg
 • De Dwaze Herder (buiten), Maastricht
 • Confetti (binnen), Maastricht
 • De Graasj (binnen), Roermond
 • Tuincafé bijSTOX, Heerlen
 • Eisparadies Penners (buiten), Tuddern (D)

 

Avatar Saar

 

Saar houdt van haar hond Sam, haar vriendinnen, en bijna altijd van haar man 😉

Ze kletst graag, shopt nog liever en zit graag op het terras.

Maar ze is ook moeder van een dreumes.

Ze deelt met ons haar dagelijkse strubbelingen, inzichten en hilariteiten,

als moeder van Noor.

 

Meer lezen over Saar?

 

Eerder verschenen ouder-blogs van Saar bij Opgroeienin046:

 

Andere ouder-blogs bij Opgroeienin046

 

 

Vragen? Contact?

 

Heb je naar aanleiding van dit artikel een vraag? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

 

Geplaatst op 24 juni 2022 | Categorie Baby's, Nieuws, Peuter, Schoolkind

Vragen? Neem dan contact op!

Je kunt ons alles vragen over het opvoeden, opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongeren.

Heb je vragen naar aanleiding van de artikelen? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Bel onze professionals

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Stel je vraag via WhatsApp

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Onze partners

Opvoeden en opgroeien doe je samen! Wij werken daarom actief samen met gemeenten en partners uit de regio.