OudersInc – Online programma voor ouders in de tropenjaren

18 juni 2021
OudersInc is een online cursus voor ouders met jonge kinderen (0-4 jaar), die erop gericht is om de samenwerking van ouders in de opvoeding en verzorging van hun kind te vergroten en elkaar beter te begrijpen. Want vrijwel iedere jonge ouder loopt tegen dezelfde thema’s aan. Weinig (vrije) tijd is er daar één van, maar dan hebben we goed nieuws: deze cursus kun je gewoon thuis vanaf de bank volgen, in je eigen tempo, wanneer het jou uitkomt!

 

 

Praktische informatie over OudersInc

 

Een kind krijgen is geweldig, maar heeft ook impact. Je sociale leven verandert, je krijgt slaapgebrek en soms stress van bijvoorbeeld een huilende baby. Er gaat veel bloed, zweet, tranen en bakken energie zitten in het zorgen voor een jong gezin, daarom biedt OudersInc een steuntje in de rug.

 

Tijdens dit wetenschappelijk ontwikkeld online ‘feelgood programma’ gaan jullie als ouders samen aan de slag met thema’s als:

 

  • Verschillen tussen partners: welke verschillen overbrug je en welke verschillen accepteer je?
  • Samenwerken: hoe kun je beter samenwerken in de opvoeding en verzorging van jullie kindje?
  • Ontspanning: wat is er nodig voor ontspanning; hoe organiseer je dat samen?
  • Steun: hoe krijg je voldoende support om je heen en waar moet je voor waken?
  • Slaapgebrek en Feedback: hoe ga je om met slaapgebrek en wat is de invloed daarvan op jullie communicatie?
  • Ruzie maken: hoe kan je op een gezonde manier ruzie maken en wat moet je niet doen?
  • Intimiteit en seks; wat verandert er na komst baby qua intimiteit en seks?
  • Financiën: wat verandert er op financieel gebied na de komst van jullie kleine?

 

OudersInc helpt jullie om over deze thema’s tot een goed gesprek te komen met elkaar. Middels informatie en interactieve oefeningen leer je om beter met elkaar samen te werken en elkaar beter te begrijpen. Ook krijgen jullie inzicht in hoe jullie onderlinge spanningen kunnen voorkomen. Wist je dat ouders maar liefst 8 keer zo vaak ruzie hebben als stellen zonder kinderen?

 

>Direct aanmelden voor OudersInc?! Scrol door naar ‘Aanmelden en Kosten’.

 

Hoe ziet het OudersInc programma eruit?

 

OudersInc bestaat uit 11 afleveringen van 15 minuten. Per aflevering komt een thema aan bod, waar jullie samen mee aan de slag gaan. Je mag zelf kiezen welke je wilt doen. Het programma bestaat uit informatieve video’s en interactieve spelvormen. Ook houden jullie een persoonlijk logboek bij en jullie geven elkaar kadootjes.

 

Heb je naar aanleiding van een van de afleveringen behoefte aan meer informatie over dat thema? Of misschien zouden jullie het fijn vinden er eens wat langer over door te praten met een professional? Dan kun je altijd even bellen naar het CJG Westelijke Mijnstreek ; zij denken mee en zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt. Bel of stuur een whatsapp-bericht naar 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl

 

Aanmelden en Kosten

 

Het OudersInc Programma kun je in de Westelijke Mijnstreek gratis gebruiken. Vul je postcode in en maak een account aan op volgende site: Bestellen Ouders Inc | Pinkcloud.

 

Je ontvang dan een mail van OudersInc met als onderwerp ‘Bestelbevestiging OudersInc’. Deze mail lijkt op een factuur, maar zoals gezegd wordt het programma gratis aangeboden, dus de kosten zijn als het ware al betaald. Het enige wat je nog hoeft te doen is op de link naar het programma te klikken en daar in te loggen met je mailadres en gekozen wachtwoord.

 

Veel succes en plezier gewenst met de cursus!

 

Meer lezen?

Bekijk dan ook eens de informatie en veelgestelde vragen op onze website over:

 

Vragen? Of na een aflevering van OudersInc doorpraten met een professional?

 

Heb je nog vragen na afloop van de cursus? Of heb je naar aanleiding van dit artikel een vraag? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Geplaatst op 18 juni 2021 | Categorie Baby's, Kinderwens, Nieuws, Peuter

Vragen? Neem dan contact op!

Je kunt ons alles vragen over het opvoeden, opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongeren.

Heb je vragen naar aanleiding van de artikelen? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Bel onze professionals

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Stel je vraag via WhatsApp

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Onze partners

Opvoeden en opgroeien doe je samen! Wij werken daarom actief samen met gemeenten en partners uit de regio.