Ouders verwelkomen MeiXperience met open armen

23 april 2020

Ook al zijn de scholen alweer enkele weken gesloten vanwege de coronacrisis, de meivakantie gaat gewoon door! En daarmee staat de MeiXperience van Ecsplore voor de (huis)deur! De meivakantie zal dit jaar vanwege alle coronamaatregelen anders zijn dan normaal. Niet getreurd! ‘’Ecsplore zit niet stil, wij hebben een thuisblijfeditie van de MeiXperience bedacht. En ouders verwelkomen deze met open armen’’, zo vertelt Sjoerd Rietjens, Combinatiefunctionaris Sport en Educatie bij Ecsplore.
 

Boordevol sportieve en culturele activiteiten, die garant staan voor een flinke dosis beweging, sportiviteit, creativiteit en plezier. Meedoen kan gewoon vanuit je eigen huis, speelkamer, keuken of tuin. Iedere activiteit wordt via een livestream op YouTube uitgezonden. Jij doet toch zeker mee?

Inschrijven doe je hier

 

Aanpassing

 

”Het is niet als normaal met sportzalen of sportvelden. Het is wel spannend om het zo te doen. Het huis moet bij sommige activiteiten anders ingericht worden en dit wordt actief gedaan. We hebben er nu drie activiteiten opzitten. Kinderen doen goed mee en er is veel interactie. Zo worden er ook veel foto’s naar ons verstuurd met de resultaten, misschien wel meer dan wij hadden verwacht! Ook krijgen wij veel positieve reacties van de ouders zelf”, aldus Sjoerd Rietjens.

 

Ouders verwelkomen de MeiXperience

 

”Het gevoel van betrokkenheid is ook groot bij de ouders. De aanmeldingen variëren tot nu toe van 50 tot 100 kinderen per activiteit. De ouders van de kinderen zeggen dat het een leuke toevoeging is in de meivakantie. Activiteiten beginnen dagelijks van 10 en duren tot 11. Met de voorbereiding van de activiteit en het doorsturen van de resultaten is de ochtend van de dag gevuld met ons programma. Ouders hebben hier veel aan zo laten ze ons weten.”

 

Wat valt er op bij deze MeiXperience?

 

”Wat we bij Ecsplore tegen elkaar zeggen is dat de cultuur activiteiten en kook workshops, nu deze voor de kinderen vanuit thuis plaatsvindt, we meer aanmeldingen hebben. Wij zijn daarom aan het kijken of we dit ook in andere programma’s kunnen doorvoeren. Vanuit de Ecsplore kant bevalt het ook goed. Het is helemaal nieuw en door de reacties van de mensen krijgen we er steeds meer lol in. Wij zijn aan het kijken of we deze werkwijze in andere programma’s kunnen doorvoeren. Dit is iets voor de toekomst. Een kans die we niet moeten laten liggen”, sluit een enthousiaste Sjoerd Rietjens mee af.

 

Kijk hier voor het hele MeiXperience programma van Ecsplore!

Geplaatst op 23 april 2020 | Categorie Nieuws

Vragen? Neem dan contact op!

Je kunt ons alles vragen over het opvoeden, opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongeren.

Heb je vragen naar aanleiding van de artikelen? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Bel onze professionals

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Stel je vraag via WhatsApp

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Onze partners

Opvoeden en opgroeien doe je samen! Wij werken daarom actief samen met gemeenten en partners uit de regio.