Werk en kinderwens

Risico’s op het werk

De gezondheid van je kind begint al vóór de bevruchting. De vruchtbaarheid van vrouwen en mannen kan namelijk sterk beïnvloed worden door het werken met lawaai, lichamelijk belastend werk (tillen), trillingen, stress of gevaarlijke stoffen.

 

Ook als je zwanger bent of borstvoeding geeft, kan het werk schadelijk zijn voor de zwangerschap of de gezondheid van het kind. Het kindje kan bijvoorbeeld te vroeg geboren worden of een aangeboren afwijking krijgen. Het is dan ook belangrijk om op tijd stil te staan bij de risico’s op je werk. Maak het bespreekbaar bij de werkgever of vraag een gesprek aan bij de bedrijfsarts, zodat voor jou of je partner tijdig de juiste maatregelen getroffen kunnen worden.

 

Voor vragen of advies kun je altijd terecht bij GGD Zuid-Limburg of check Arboportaal.nl.

Moeder en dochter samen buiten

Vragen? Neem dan contact op!

Je kunt ons alles vragen over het opvoeden, opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongeren.

Heb je vragen naar aanleiding van de artikelen? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Bel onze professionals

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Stel je vraag via WhatsApp

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Onze partners

Opvoeden en opgroeien doe je samen! Wij werken daarom actief samen met gemeenten en partners uit de regio.