Goede voorbereiding bij kinderwens

Wonen

 

Als je een kinderwens hebt, heb je misschien ook al eens nagedacht over de plek waar je nu woont. Is het groot genoeg? Is het veilig? Woon ik in een fijne wijk? Is het kindvriendelijk? Het kan zijn dat je besluit dat verhuizen een beter idee is. Waar moet je dan op letten? En waar kun je terecht?

Het is goed om je te bedenken waar je naar toe wilt. Wat vind je belangrijk? Je kunt rekening houden met zaken als in de nabijheid van een school en kinderopvang, dichtbij je netwerk van familie en/of vrienden, een rustige plaats/wijk of juist één midden in de stad met veel voorzieningen in de nabijheid, afstand tot werk, dichtbij winkels en andere voorzieningen enz.

 

Kosten

 

Het krijgen van een baby verrijkt je leven, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Al tijdens je zwangerschap maak je behoorlijk wat kosten, voor bijvoorbeeld de babyuitzet. Zoals meubels voor in het babykamertje, kleertjes, een kinderwagen, autostoel, badje, box. Je kunt dit zo duur maken als je zelf wilt. Wil je niet teveel uitgeven of heb je weinig te besteden? Vraag in je omgeving of er iemand babyspullen weg doet, of kijk op advertentiesites zoals marktplaats of facebook of er in jouw omgeving tweedehands artikelen aangeboden worden. Er bestaan zelfs ‘weggeefhoeken’ op facebook waar baby- en kinderspullen gratis worden aangeboden.

 

Ook na de geboorte kan het financiële plaatje dat je gewend was er anders uit gaan zien. Misschien ga je minder werken, gaat je kindje naar de kinderopvang of een gastouder, het water- en stroomverbruik gaat misschien wel omhoog nu er een persoon meer in je huishouden is, je hebt meer boodschappen nodig (bijv. luiers, verzorgingsproducten, voeding)

 

Als je meer inzicht wilt in de kosten die een baby met zich meebrengt, bekijk dan eens de website van het  Nibud voor een uitgebreid advies.

 

Heb je vragen of maak je je zorgen over je financiële situatie? Meld je dan bij het Sociaal Plein in jouw buurt (voor inwoners van de gemeente Sittard-Geleen), de Open Inloop (voor inwoners van de gemeente Stein) of neem contact op met Partners in Welzijn (voor de hele 046-regio)

 

 

 

 

Moeder en dochter samen buiten

Vragen? Neem dan contact op!

Je kunt ons alles vragen over het opvoeden, opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongeren.

Heb je vragen naar aanleiding van de artikelen? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Bel onze professionals

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Stel je vraag via WhatsApp

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Onze partners

Opvoeden en opgroeien doe je samen! Wij werken daarom actief samen met gemeenten en partners uit de regio.