In Vitro Maturatie en eiceldonor

Bij sommige vrouwen rijpen de eitjes niet, of niet voldoende. Dan zijn er twee mogelijkheden.

 

In-vitromaturatie

 

In-vitromaturatie (IVM) is een nieuwe techniek die lijkt op reageerbuisbevruchting (ivf). Ook hierbij worden een eicel en een zaadcel samengebracht, alleen hoeft de eicel op het moment van oogsten nog niet rijp te zijn. Er worden onrijpe cellen gebruikt, die ongeveer 30 uur in het laboratorium worden ‘gerijpt’.

 

Deze techniek staat nog wel in de kinderschoenen. Het voordeel ervan is dat de vrouw geen hormonen hoeft te slikken. Hierdoor daalt de kans op een meerlingzwangerschap.

 

Eiceldonor

 

Een tweede mogelijkheid is dat je een eicel gebruikt van een andere vrouw. Deze vrouw is dan de eiceldonor. Informatie daarover vind je op de website van Freya.

 

Een eiceldonor moet een (bijna) complete ivf-behandeling ondergaan, met de daarbij behorende hormoonbehandeling om eicellen te kunnen produceren.

 

Het Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg CBO heeft samen met diverse partijen, waaronder de NVOG, een Modelprotocol Embryowet opgesteld. Je kunt het protocol downloaden op NVOG.nl.

 

Informatie en ondersteuning

 

Heb je vragen over het realiseren van je kinderwens, dan kun je terecht bij je huisarts en de gynaecoloog.

Tienerjongen en tienermeid samen in bed

Vragen? Neem dan contact op!

Je kunt ons alles vragen over het opvoeden, opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongeren.

Heb je vragen naar aanleiding van de artikelen? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Bel onze professionals

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Stel je vraag via WhatsApp

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Onze partners

Opvoeden en opgroeien doe je samen! Wij werken daarom actief samen met gemeenten en partners uit de regio.