Kinder-EHBO

7 september 2023

Kinderen bekijken de wereld met grote, nieuwsgierige ogen: ‘Is dit eetbaar? Kan ik hierop klimmen?’ Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker met een baby of kind in huis. Kennis over kinder-EHBO kan dus van grote meerwaarde zijn.

 

Je zoon of dochter kan zich verslikken in een hapje of vallen van grote hoogte. En hoe goed je ook oplet, dit soort ongelukjes is helaas niet altijd te voorkomen. Er komen jaarlijks dan ook zo’n 140.000 kinderen bij de Spoedeisende Hulp terecht als gevolg van een ongeluk in of rondom het huis.

De meeste behandelingen die plaatsvinden, zijn het gevolg van valpartijen en vergiftiging. Als ouder heb je vast al wel eens een pleister geplakt na een ongelukje van je kind. Maar wat moet je eigenlijk doen als je kind een ernstiger ongeluk krijgt?

 

Cursus kinder-EHBO

 

Je wilt als ouder of opvoeder natuurlijk goed kunnen handelen in geval van nood. Daarom zijn er speciale kinder-EHBO cursussen. Na het volgen van een cursus ‘EHBO bij baby’s en kinderen’ weet jij als ouder precies hoe je moet handelen als er een ongeluk gebeurt terwijl je kind de wereld ontdekt. Het is van belang dat je als ouder weet hoe je moet handelen wanneer je kind in (levens)gevaar is. Eerste hulp verlenen aan een kind of baby vereist namelijk een andere aanpak dan bij een volwassene.

 

Wil je weten wat je moet doen bij ongelukjes zoals verbranding of vergiftiging? Klik op onderstaande link voor meer informatie over cursusaanbod, locaties, kosten, e.d. Wist je trouwens dat in sommige gevallen een EHBO-cursus vergoed wordt door de zorgverzekering? Ga naar de website van jouw verzekeringsmaatschappij voor meer informatie.

 

EHBO cursus of BHV cursus volgen? Check Livis.nl

Geplaatst op 7 september 2023 | Categorie Baby's, Peuter, Schoolkind

Vragen? Neem dan contact op!

Je kunt ons alles vragen over het opvoeden, opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongeren.

Heb je vragen naar aanleiding van de artikelen? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Bel onze professionals

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Stel je vraag via WhatsApp

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Onze partners

Opvoeden en opgroeien doe je samen! Wij werken daarom actief samen met gemeenten en partners uit de regio.