Sex en jongeren

Alle informatie over seks, anti-conceptie en (ongewenste) zwangerschap

Wanneer je in de pubertijd komt wordt je lichaam geslachtsrijp en vruchtbaar. Je lichaam wordt klaargemaakt om zich voort te planten. Een meisje kan zwanger worden als ze haar eerste eisprong heeft gehad. De zaadcellen die in sperma van een jongen zitten kunnen een meisje zwanger maken. Het is daarom belangrijk om anticonceptie (anticonceptiepil en condooms) te gebruiken. Ook om geen seksueel overdraagbare aandoening (SOA) te krijgen of over te dragen.

 

Daarnaast kun je genieten van goede leuke seks, maar het kan ook zijn dat je vervelende dingen hebt meegemaakt. Als je vragen hebt over seksualiteit is dat heel normaal. Check JouwGGD voor vragen en meer informatie over alles rondom sex.

Zie ook: ‘Voor al je vragen over seks‘ van Sense.

Tienerjongen en tienermeid samen in bed

Vragen? Neem dan contact op!

Je kunt ons alles vragen over het opvoeden, opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongeren.

Heb je vragen naar aanleiding van de artikelen? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Bel onze professionals

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Stel je vraag via WhatsApp

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Onze partners

Opvoeden en opgroeien doe je samen! Wij werken daarom actief samen met gemeenten en partners uit de regio.