”It takes a village to raise a child”

26 april 2022

Opvoeden is leuk. Maar niet altijd even makkelijk. Overal krijg je wel een handleiding bij, maar wanneer je een kind krijgt kom je terecht in een grote onbekende wereld waarin je niet zeker weet wat je te wachten staat. Er is weliswaar veel informatie, maar past die bij jou? Want elk kind is uniek, elke ouder is uniek, elk gezin is uniek. Daar is geen standaard onze-size-fits-all advies voor te bedenken! Een leven kan soms andere wendingen nemen dan je verwacht of gehoopt had. Het is dan ook zeker dat iedere ouder ooit tegen opvoedvragen aanloopt. Dat je als ouder niet weet wat je moet doen. Of dat je het ouderschap soms helemaal niet zo leuk vindt…

 

Het open zijn over het hebben van vragen of zorgen is níet vanzelfsprekend. Met de toenemende digitalisering van onze leefwereld lijkt alles binnen handbereik en hebben we contact met anderen. Dat scheelt weer tijd, het komt ons goed van pas, met alle drukte die velen van ons ervaren. Toch delen we op social media vaak alleen de fijne en leuke kanten van ons leven. Of we zoeken op internet hooguit wat informatie als we een vraag of probleem hebben. Als je met de handen in het haar zit wat betreft het opgroeien en opvoeden van je kind, delen we dat niet graag, we willen het vooral zelf oplossen.

 

It takes a village to raise a child

 

“It takes a village to raise a child”, is een veel gehoord gezegde. Maar wie behoort er eigenlijk tot jouw village? Vaak zijn dat je meest intieme naasten, en de professionals zoals de leerkracht die vanzelfsprekend rondom je kind verzameld zijn. Maar wat als dat niet genoeg is? Daarom is het online platform Opgroeienin046 in het leven geroepen: betrouwbare tips over allerlei opvoedthema’s die je op eigen kracht op weg helpen. Of informatie die je de weg wijst naar professionals die je vanuit hun deskundigheid kunnen ondersteunen. Denk aan thema’s als slapen, complimenten, hoogbegaafdheid, lentekriebels. Maar ook een chatspreekuur voor ouders van pubers. Een agenda vol met leuke webinars en cursussen. Opgroeienin046, een digitaal bouwsteentje van jouw village!

 

Zorg & Ondersteuning 2022 informatiekrant

 

Bekijk hier ook digitaal de informatiekrant over zorg & ondersteuning 2022 van Sittard-Geleen.

 

Vragen? Contact?

 

Heb je naar aanleiding van dit artikel een vraag? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Geplaatst op 26 april 2022 | Categorie Baby's, Kinderwens, Nieuws, Peuter, Schoolkind

Vragen? Neem dan contact op!

Je kunt ons alles vragen over het opvoeden, opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongeren.

Heb je vragen naar aanleiding van de artikelen? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Bel onze professionals

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Stel je vraag via WhatsApp

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Onze partners

Opvoeden en opgroeien doe je samen! Wij werken daarom actief samen met gemeenten en partners uit de regio.