Een veilig thuis, dat verdient iedereen

20 mei 2020

Veilig Thuis is er voor iedereen die te maken heeft met huiselijk geweld. Kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Als je zelf betrokken bent, of als je weet of vermoedt dat iemand uit je omgeving dat is. Veilig Thuis doorbreekt onveilige situaties, zorgt voor afstemming tussen samenwerkingspartners en zet mensen in beweging.
 

 

Hoofd afdeling Veilig Thuis in Zuid-Limburg, Machteld Beukema, vertelt ons dat de meldingen teruglopen tijdens de coronacrisis. ”In deze tijd zitten mensen meer op elkaars lip dan normaal. Als het dan thuis al niet veilig is, maken wij ons in deze tijd juist extra zorgen. Onze oproep is dan ook: neem de stap om ons te bellen”.

 

Chatgesprek

 

Op 25 mei start Veilig Thuis Zuid-Limburg met een chatfunctie op de website: www.veiligthuiszl.nl. ”Hier kunnen mensen berichten naar ons sturen waar wij direct op reageren. Als iemand in een situatie zit waarin je niet zo gemakkelijk kunt bellen, dan is deze chatfunctie een mooi en veilig middel om contact met ons op te nemen.

 

Drijfveer

 

Machteld geeft aan: ”Wij weten uit ervaring dat als wij een melding van huiselijk geweld krijgen, hier vaak al een hele periode van huiselijk geweld aan vooraf is gegaan. Dit wetende creëert bij ons de drijfveer om snel te handelen. Er komen wel 8000 meldingen per jaar bij ons binnen.”

 

Samenwerkingspartners

 

De meldingen die in de regio 046 bij Veilig Thuis binnen komen, kunnen worden doorgezet naar samenwerkingspartners zoals Partners in Welzijn (PIW). Lees hier het verhaal van 2 maatschappelijk werkers en hun ervaring met huiselijk geweld in de gemeenten Stein en Beek.

 

Er is altijd een oplossing

 

”Meld het vooral, wij kunnen ervoor zorgen dat de onveilige situatie stopt en de veiligheid weer terug komt! Als je zelf slachtoffer bent van huiselijk geweld of je kent iemand waarbij je dat vermoeden hebt, bel dan Veilig Thuis op 0800-2000. Ben je in direct gevaar? Dan moet je altijd meteen 112 bellen”.

Geplaatst op 20 mei 2020 | Categorie Nieuws

Vragen? Neem dan contact op!

Je kunt ons alles vragen over het opvoeden, opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongeren.

Heb je vragen naar aanleiding van de artikelen? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Bel onze professionals

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Stel je vraag via WhatsApp

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Onze partners

Opvoeden en opgroeien doe je samen! Wij werken daarom actief samen met gemeenten en partners uit de regio.