De Bikkelclub, groep 3/4

Datum: Doorlopend
Tijd:
Adres: De Linde, Hyacinthenlaan 33 Geleen

Weerbaarheids- en sociale vaardigheidstraining voor kinderen in groep 3 en 4

 

Met behulp van de lesmethode ‘De Bikkelclub’ leren de kinderen met meer vertrouwen om te gaan met vriendjes en klasgenoten. Bikkelboy Bob en Bikkel Babet helpen om te laten zien wat het beste werkt. Een praatje maken, omgaan met kritiek, het geven en krijgen van complimentjes, invoegen in een spel…het zijn slechts een paar voorbeelden die geoefend worden. Piepmiep Paula en Woeste Wilma laten met hun eigen specifieke manier van reageren zien wanneer dit juist wel en wanneer dit juist niet handig is om in te zetten.

De methode wordt ingeleid aan de hand van spannende verhalen over Bikkellandia en de verschillende inwoners. De kinderen leren staan, kijken, klinken en denken als een Bikkel. Als rode draad door de verschillende lessen leren we hoe je iets vraagt, hoe je invoegt in een spel, hoe je nee zegt en hoe je omgaat met kritiek en complimentjes. De leerlingen worden zich bewust van de gedachten die we hebben bij gebeurtenissen en leren deze om te buigen naar meer helpende Bikkelgedachten.

 

Voor wie?

Voor jongens en meisjes in groep 3 en 4 die spelenderwijs willen leren om sociaal sterker te worden in sociale situaties

 

Startdatum

Doorlopend

 

Aantal bijeenkomsten

7 bijeenkomsten

 

Locatie

De Linde, Hyacinthenlaan 33, Geleen

 

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deze training

 

Voor meer info of aanmelden

Onze trainingen worden meestal, bij voldoende aanmeldingen, 2x in een schooljaar gegeven. Aanmelden kan doorlopend.

Aanmelden of informatie vragen kan bij de jeugd- en gezinswerkers die werkzaam zijn in uw gemeente of stadsdeel, of bij de schoolmaatschappelijk werker verbonden aan de school van uw kind.
U kunt ook bellen naar het algemeen telefoonnummer van Partners in Welzijn: tel:+88-3650600

 

Vragen? Neem dan contact op!

Je kunt ons alles vragen over het opvoeden, opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongeren.

Heb je vragen naar aanleiding van de artikelen? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Bel onze professionals

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Stel je vraag via WhatsApp

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Onze partners

Opvoeden en opgroeien doe je samen! Wij werken daarom actief samen met gemeenten en partners uit de regio.