De 16+ groep voor kinderen van ouders met psychische en/of verslavingsproblemen

Datum: Najaar 2021
Tijd:
Adres:
Deel via:

De 16+ groep

Voor kinderen van ouders met psychische en /of verslavingsproblemen

Voor wie?

Voor jongeren in de leeftijd vanaf 16 jaar

 

Startdatum

Najaar 2021

 

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deze training

 

 

Voor meer info of aanmelden

Judith van de Nobelenj.van.de.nobelen@mondriaan.eu | 088-5067200 |06-10841988 of bij Marijne Dhondt | m.dhondt@zuyderland.nl | 088-4599393 | 06-22746723

 

Voor de kinderen/jongeren is het fijn om ervaringen te delen met lotgenoten, herkenning, weten dat ze niet de enige zijn en dat ze leren hoe ze met lastige situaties om kunnen gaan.

 

Er komen diverse thema’s aan bod: praten over hun thuissituatie, het uiten van gevoelens, het omgaan met problemen van je vader of moeder, het omgaan met schaamte, schuldgevoelens of pesten. 

 

Er is een folder van deze groep, klik hier om de folder te lezen .
Deze groep wordt begeleid door Judith van de Nobelen (Mondriaan Verslavingspreventie) en Marijne Dhondt (Zuyderland GGZ).

 

Om het deelnemen aan de groep makkelijker te maken en de jongeren te laten kennismaken met de begeleiders gaan we op huisbezoek, indien gewenst.

 

Daarnaast hoeft een kind of jongere pas na de eerste groepsbijeenkomst te beslissen of hij/zij aan de groep deel wil nemen of niet.

 

Naast ons groepsaanbod bieden wij ook individueel preventie op maat. Dit kan ook ter overbrugging vooraf aan de start van een volgende groep.

 

Aanmelden of vragen kunnen rechtstreeks en doorlopend bij Judith en Marijne.

Foto kinderen en echtscheiden

Vragen? Neem dan contact op!

Soms lopen de dingen niet zoals gehoopt. Samen met jou zoeken we naar een oplossing! Daarom kun je ons alles vragen over het opvoeden, opgroeien, de verzorging of gezondheid van jouw baby, peuter, kind en jongere. Wie wij zijn? Pedagogen, psychologen kind & jeugd en andere deskundigen. Wij werken in de regio Westelijke Mijnstreek actief samen met huisartsen, jeugdartsen en ketenpartners en denken graag met je mee (en vinden niets gek).

Bel onze professionals

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Stel je vraag via WhatsApp

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Onze partners

Opvoeden en opgroeien doe je samen! Wij werken daarom actief samen met gemeenten en partners uit de regio.