Aanmelden voor webinar over PESTEN

22 september 2022

Op dinsdag 4 oktober organiseert Opgroeienin046 een webinar over PESTEN. Wordt jouw kind gepest? Of pest het zelf wel eens? En ben je benieuwd wat je als ouder kunt doen om je kind te helpen? Of ben je leerkracht en speelt het thema pesten bij jou in de klas? Scroll snel door en meld je aan!

 

Pesten komt helaas nog veel voor. Op school, in de wijk, bij de sportclub en online. En als pesten niet tijdig wordt aangepakt, kan het grote gevolgen hebben.

Maar wat is nu het verschil tussen pesten en een plagerijtje? Wat voor de een grappig is, is dat voor de ander niet. Wat begint als een grapje kan uiteindelijk gaan voelen als pesten.

 

Grapje! Moet toch kunnen?

 

Van 26 t/m 30 september is het de landelijke Week Tegen Pesten. Het thema van dit jaar is ‘Grapje! Moet toch kunnen?’

 

‘Grapje! Moet toch kunnen?’ brengt het gesprek op gang over plezier, veiligheid, grenzen, weerbaarheid, maar ook over verschillende meningen en opvattingen. Is iets grappig of grensoverschrijdend? En wie bepaalt dat eigenlijk? Een simpel antwoord is er niet altijd. Maar er samen over praten en ermee oefenen is heel belangrijk.

Gebruik bijvoorbeeld deze kletskaartjes om het onderwerp pesten te bespreken aan de eettafel, in de klas of op de sportclub.

 

Wil je nog meer informatie en tips van lokale professionals? Lees dan verder hoe je je kunt aanmelden voor het webinar op 4 oktober!

 

Webinar

 

Schoolmaatschappelijk werkers Jonne Mestrom en Tahnee Schoonbrood van Partners in Welzijn begeleiden regelmatig kinderen, ouders en leerkrachten die te maken krijgen met pesten.

 

Tijdens het webinar geven ze uitleg over verschillende vormen van pesten, vertellen ze over oorzaken en gevolgen van pesten, hoe je pesten herkent en wat je als ouder of leerkracht kunt doen.

 

Wanneer?

 

  • Dinsdag 4 oktober
  • Van 19.30 tot ongeveer 21.00 uur
  • Het webinar over PESTEN is gratis te volgen; op laptop, PC, tablet of telefoon
  • Privacy gewaarborgd
  • Na afloop ontvang je een replay
  • Via de chat kun je vragen stellen tijdens het webinar

 

Aanmelden

 

 

Andere webinars?

 

Hou onze website in de gaten voor een overzicht van alle webinars die je kunt terugkijken en de aankondiging van nieuwe webinars.

 

Vragen? Contact?

 

Heb je naar aanleiding van dit artikel een vraag? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Geplaatst op 22 september 2022 | Categorie Jongeren, Nieuws, Schoolkind

Vragen? Neem dan contact op!

Je kunt ons alles vragen over het opvoeden, opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongeren.

Heb je vragen naar aanleiding van de artikelen? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Bel onze professionals

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Stel je vraag via WhatsApp

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Onze partners

Opvoeden en opgroeien doe je samen! Wij werken daarom actief samen met gemeenten en partners uit de regio.