Op dinsdag 4 oktober organiseert Opgroeienin046 een webinar over PESTEN. Wordt jouw kind gepest? Of pest het zelf wel eens? En ben je benieuwd wat je als ouder kunt doen om je kind te helpen? Of ben je leerkracht en speelt het thema pesten bij jou in de klas? Scroll snel door en meld je aan!
Pesten komt helaas nog veel voor. Op school, in de wijk, bij de sportclub en online. En als pesten niet tijdig wordt aangepakt, kan het grote gevolgen hebben.
Maar wat is nu het verschil tussen pesten en een plagerijtje? Wat voor de een grappig is, is dat voor de ander niet. Wat begint als een grapje kan uiteindelijk gaan voelen als pesten.
Van 26 t/m 30 september is het de landelijke Week Tegen Pesten. Het thema van dit jaar is ‘Grapje! Moet toch kunnen?’
‘Grapje! Moet toch kunnen?’ brengt het gesprek op gang over plezier, veiligheid, grenzen, weerbaarheid, maar ook over verschillende meningen en opvattingen. Is iets grappig of grensoverschrijdend? En wie bepaalt dat eigenlijk? Een simpel antwoord is er niet altijd. Maar er samen over praten en ermee oefenen is heel belangrijk.
Gebruik bijvoorbeeld deze kletskaartjes om het onderwerp pesten te bespreken aan de eettafel, in de klas of op de sportclub.
Wil je nog meer informatie en tips van lokale professionals? Lees dan verder hoe je je kunt aanmelden voor het webinar op 4 oktober!
Schoolmaatschappelijk werkers Jonne Mestrom en Tahnee Schoonbrood van Partners in Welzijn begeleiden regelmatig kinderen, ouders en leerkrachten die te maken krijgen met pesten.
Tijdens het webinar geven ze uitleg over verschillende vormen van pesten, vertellen ze over oorzaken en gevolgen van pesten, hoe je pesten herkent en wat je als ouder of leerkracht kunt doen.
Hou onze website in de gaten voor een overzicht van alle webinars die je kunt terugkijken en de aankondiging van nieuwe webinars.
Heb je naar aanleiding van dit artikel een vraag? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.
Geplaatst op 22 september 2022 | Categorie Jongeren, Nieuws, Schoolkind
Opvoeden en opgroeien doe je samen! Wij werken daarom actief samen met gemeenten en partners uit de regio.