Alcohol

Als je graag zwanger wilt worden, stop dan met alcohol drinken. Dat geldt voor vrouwen én voor mannen.

 

Minder vruchtbaar door alcohol

 

Alcohol kan ervoor zorgen dat je minder vruchtbaar wordt. Dat betekent dat je minder makkelijk zwanger raakt. Dat geldt voor vrouwen, maar ook voor mannen. Mannen die alcohol drinken, hebben minder zaadcellen. Ook hebben de zaadcellen vaker afwijkingen.

 

Risico’s van alcohol

 

Alcohol is slecht voor je eigen gezondheid tijdens de zwangerschap, maar ook voor de gezondheid van je toekomstige kind. Ook vergroot het de kans op een miskraam.

 

Stoppen met drinken

 

Zodra je stopt met voorbehoedsmiddelen, ben je vruchtbaar. Drink daarom geen alcohol als je zwanger wilt worden. Dit advies geldt voor nu, maar ook voor straks als je zwanger bent. Een klein beetje alcohol kan al schadelijk zijn voor de ongeboren baby.

 

Als je het moeilijk vindt om te stoppen met alcohol, kan de verloskundige of huisarts je verwijzen naar andere hulpverleners die je kunnen begeleiden.

Tienerjongen en tienermeid samen in bed

Vragen? Neem dan contact op!

Je kunt ons alles vragen over het opvoeden, opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongeren.

Heb je vragen naar aanleiding van de artikelen? Wil je graag met iemand in contact komen omdat je vragen of zorgen hebt? Bel of stuur een whatsapp-bericht naar het CJG 046-8506910 of mail naar info@cjg-wm.nl en we zorgen dat jouw vraag op de juiste plek terecht komt.

Bel onze professionals

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Stel je vraag via WhatsApp

 

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Onze partners

Opvoeden en opgroeien doe je samen! Wij werken daarom actief samen met gemeenten en partners uit de regio.